Gradačac slavi, Cvijanović s dva gola srušio Slogu

Crveno-bijeli sigurni u Gradačcu

Gradačac slavi, Cvijanović s dva gola srušio Slogu

E. Škorić

U derbiju drugog kola Prve lige Federacije BiH Zvijezda je s 2:0 savladala Slogu.

Nošeni podrškom s tribina i pobjedom iz Konjica, nogometaši Zvijezde na svojoj Banja Ilidži su skinuli skalp favoritu za ulazak u Premijer ligu, ekipi Sloge iz Simin Hana.

Već na početku meča Zvijezda je pokazala kakve ambicije ima u ovom meču, pa je prijetila preko Cvijanovića i Guzine, ali je gostujući gol ostao sačuvan.

U 35. minuti postignut je pogodak za slavlje domaćih igrača i navijača, a strijelac je bio Cvijanović, koji je glavom loptu smjestio u gostujuću mrežu nakon jednog dobrog centaršuta sa strane.

Zvijezda je na odmor otišla sa prednošću od jednog gola, a u nastavku izabranici Nermina Šabića nisu dopuštali gostima da dođu do izjednačenja, a Slogi je otežao i Muris Pirić, koji je sredinom drugog dijela dobio direktan crveni karton. Do kraja utakmice novim golom Cvijanović je postavio konačnih 2:0.

Sloga je ostala na tri boda, dok Zvijezda ima šest, a po nove bodove narednog  vikenda odlazi u Jajce kod Metalleghea.

Nogometaši Jedinstva u Bihaću su došli do prve pobjede, pošto su sa 2:1 savladali Igman.

Nuhanović je prelijepim golom donio Jedinstvu vodstvo u 22. minuti, ali ubrzo Igman dolazi do izjednačenja golom Idriza Džafića. U nastavku je dosuđen penal za Bišćane, Omerdić je bio precizan za slavlje Jedinstva.

Zvijezda - Sloga 2:0

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Cvijanović, Guzina, Devedžić, Čivić, Đekić, Kapetan, Damjanović, Hevešević, Huseinspahić.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Efendić, Kostić, Šarčević, Vejzović, Ibrahimović, Bečić, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Vukmirović.

Jedinstvo - Igman 2:1

NK Jedinstvo: Rekić, Hodžić, Nuhanović, Omerdić, Halavać, Samaradžić, Mustedanagić, Hrustanović, Omanović, Zulić, Pendek.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Abdulahović, Islamagić, Lončarić, Zeljković, Kašić, Šabanović, Džafić, Kozić, Bešić, Blagojević, Muratović.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi