Gradina bira novo rukovodstvo, fudbal se vraća u Srebrenik?

Nekadašnji premijerligaš izlazi iz krize

Gradina bira novo rukovodstvo, fudbal se vraća u Srebrenik?

M. Šljivak

Iako je do prije nekoliko godina Srebrenik važio za zdravu fudbalsku sredinu, a Gradina nastupala u BHT Premijer ligi, u ovom gradu stvari su se čudno počele odvijati po popularne "srebreničke romantičare"

Nakon što su 2013. godine napustili elitni rang bh. fudbala, plavi su brzo ispali i iz Prve lige FBiH, a kako navijači i ljubitelji fudbala u Srebreniku kažu od tada Gradina proživljava najteže dane od svog osnivanja i daleke 1953 godine.

Naime, nakon ispadanja u Drugu ligu FBiH, Gradinu je preuzela nova Uprava, a fudbal u Srebreniku iz dana u dan počeo je tonuti sve dublje.

Da bi stvar bila još gora u klubu poznatom po rasadniku talenata i dobrih igrača, UO "Gradina" nakon završetka prošle sezone predložio je gašenje Omladinskog pogona. Iako su kadeti Gradine u protekloj godini postali šampioni Omladinske lige Sjever i igrali razigravanje za prvaka Prve kvalitetne lige BiH sa Veležom, Travnikom i prijedorskim Rudarom, rukovodstvo Gradine nije imalo razumijevanja za ove talentovane momke.

Ovaj prijedlog iznesen na Upravnom odboru Gradine naletio je na buru protesta od strane navijača i građana Srebrenika, a zvanična stranica kluba bila je preplavljena negodovanjima i komentarima kontra postupaka Uprave.

Ubrzo nakon toga, navijači su zakazali sastanak sa načelnikom Općine Srebrenik koji je stao na stranu srebreničke publike i odmah sazvao vanrednu Skupštinu kluba koja će se održati u srijedu.

U međuvremenu, nakon velikog pritiska sa svih strana, Upravni odbor Gradine na čelu sa predsjednikom podnio je neopozive ostavke, a na zvaničnoj stranici kluba iznešene su informacije da se u klub vraćaju ljudi koji su premijerligaške utakmice ne tako davno i doveli u Srebrenik.

Po svemu sudeći, za Gradinu bi u narednom periodu mogli doći bolji dani, a buduća Uprava zacrtala je ciljeve vraćanja srebreničke momčadi u sami vrh bh. fudbala.

Igrači koji su nekada nastupali za Gradinu u Premijer i Prvoj ligi trebali bi ponovo potpisati ugovore, a za pojačana su najavljena i pojedina premijerligaška imena.

Da li to u Srebrenik konačno stižu uspješnija izdanja i da li se sprema nova lijepa fudbalska priča, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi