Gradina povela, pa izgubila u Čapljini

Pobjeda Čapljine

Gradina povela, pa izgubila u Čapljini

M. Šljivak

Fudbaleri Čapljine savladali su danas u 9. kolu Prve lige Federacije BiH ekipu Gradine s 3:1.

Gosti su su dobro otvorili meč i u 16. minuti su stigli do vodstva. Mrežu Mikulića je pogodio Edin Husić za prednost od 1:0. 

Domaći tim je do izjednačenja stigao u finišu prvog poluvremena. Dario Jeličić je udarcem glavom pogodio za rezultat poluvremena od 1:1.

Nastavak susreta je također donio jako dobar fudbal. Gradina je stvarala šanse, no redali su se promašaji pred golom domaćih.

Na drugoj strani Čapljina je svoje prilike koristila. Nakon velike greške odbrane gostiju Tomislav Čilić je u 62. minuti pogodio za vodstvo domaćih od 2:1, da bi konačnih 3:1 postavio Zdenko Jurčević u 88. minuti.

Prva liga FBiH, 9. kolo:

Čapljina - Gradina 3:1 (Jelčić 41', Čilić 62', Jurčević 88' / Husić 16')

Čapljina: Mikulić, Pecelj, Nebić, Zulčić, Rako, Jaredić, Mahinić, Vasilj, Jurčević, Jelčić, Grbavac

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gradina: Zukić, Husić, Salihbašić, Andrić, Balaban, Šehrić, Aletić, Idrizović, Ibrić, Muminović, Crnogorac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije