Gradina protiv Radnika došla do prve pobjede u sezoni

Šehrić pogodio za veliko slavlje

Gradina protiv Radnika došla do prve pobjede u sezoni

A. Haznadarević

Ekipa Gradine, koja se već odavno oprostila od borbe za opstanak u društvu najboljih, uspjela je doći do prve premijerligaške pobjede protiv bijeljinskog Radnika rezultatom 1:0.

Krenuli su bolje domaći, ali onda Radnik preuzima inicijativu, te pravi tri lijepe prilike. Daleko najveću, u 29. minutu susreta, propustio je Basara, kada mu je golman domaćih odbranio jedanesterac.

 

U finišu prvog poluvremena gosti su ostali sa deset igrača na terenu. Komlenović, koji je već imao žuti karton, napravio je jedan teži faul nad protivničkim igračem, nakon čega mu je glavni arbitar pokazao put u svlačionicu.

 

U nastavku, dominacija Gradine, a gosti su priliku tražili iz kontri. A onda, 68. minut donosi veliko slavlje navijača tima iz Srebrenika. Ubaćena je lopta sa strane, a Šehrić sa nekih 5-6 metara plasira loptu u gol Radnika.

 

Do kraja meča, bilo je nekoliko izglednih prilika na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BH Telecom Premijer liga, 28. kolo

Gradina - Radnik 1:0 (Šehrić 68.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.