Gradina s igračem manje bolja od GOŠK-a

Gradina slavila

Gradina s igračem manje bolja od GOŠK-a

M. Šljivak

Fudbaleri Gradine savladali su danas u 10. kolu Prve lige FBiH ekipu GOŠK-a s 3:1...

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je dosta uzbuđenja. Igrač domaćih Aletić je isključen sredinom prvog poluvrremena, ali to nije smetalo Gradini da dođe do vodstva.  Crnogorac je odlično ubacio, a Salih Muminović pogađa za vodstvo domaćih od 1:0.

Zatim je na scenu stupio nekadašnji mladi reprezentativac BiH Edin Husić. Prvo je postigao autogol za izjednačenje rezultata na 1:1, ali je samo 30-ak sekundi kasnije fantastičnim pogotkom donio Gradini prednost od 2:1.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku Gradina ipak stiže do tri boda iako su igrali sa igračem manje. Igrala se 66. minuta kada sjajnu akciju domaćih završava Mahir Vejzović za 3:1.

Prva liga Federacije BiH:

Gradina - GOŠK 3:1 (Muminović 25', Husić 32', Vejzović 66' / Husić 31'ag)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gradina: Zukić, Husić, Salihbašić, Turbić, Šehrić, Selimović, Aletić, Ibrić, Muminović, Moranjkić, Crnogorac

GOŠK: Sušac, Dodig, Rozić, Malčić, Mornar, Stjepanović, Perić, Popović, Cvitković, Dujaković, Jelavić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti