Gradini i Mramoru lokalni derbiji

Druga liga Sjever

Gradini i Mramoru lokalni derbiji

E. Škorić

U subotu su odigrane sve utakmice četvrtog kola Druge lige FBiH - grupa Sjever.

Dosta golova bilo je u mečevima četvrtog kola, a na šest od osam susreta slavili su domaći nogometaši.

Jedinu pobjedu u gostima ostvario je Mramor, koji je u Lipnici s 2:0 bio bolji od Radnika. Strijelac oba gola za goste u ovom derbiju "rudara" bio je Muamer Klimentić, koji je u 20. i 45. minuti tresao mrežu domaćih.

Gosti su od 67. minute igrali bez isključenog Amela Bajrića. U istoj akciji je kod domaćih isključen Eldin Jahić.

U Poljicama su Svatovac i Slaven iz Živinica odigrali 2:2. Za zeleno-bijele (domaće) pogađali su Mirzet Efendić i Asmir Mehić, za goste, u plavo-bijelim dresovima, Kemal Gogić i Azur Subašić, a Ajdin Nukić je u 70. minuti dobio crveni karton.

U derbiju je Sloga Simin Han s 2:1 pobijedila Slogu iz Tojšića. Semir Salamović i Selver Ahmetović su donijeli pobjedu domaćinu, dok je Edis Zulić dao gol za goste. I tu je viđen jedan crveni karton, zaradio ga je Ernest Hasanović u 11. minute u timu gostiju iz Tojšića.

Posavina 108 je u Bijeloj ostvarila minimalnu pobjedu nad Prokosovićima, a gol odluke postigao je Alen Turbić u 45. minuti. U ovoj utakmici crveni je dobio Mirnes Šerifović.

Priluk je također slavio s 1:0 u Živinicama protiv Mladosti. Jedni gol dao je Mirza Mahovkić u 11. minuti. Duel Bosni, kalesijske i gradačačke (iz Mionice) okončan je pobjedom domaće  2:1. 

Dizdaruša je u Brčkom razbila NK Dinamo sa 5:0. Po dva  gola dali su Adnan Smajlović i Eldin Lejlić, a jedan Admir Tursunović. Penal je za domaće promašio Kevrić Jasmin u 54. minuti.

Bivši prvoligaš, Gradina, slavio je s 3:0 protiv Ingrama u srebreničkom derbiju. Za domaće su strijelci bili Haris Ibrić (50. i 70. minuta), te autogol u 40. Sedina Osmića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.