Građani preuzeli NK Jedinstvo iz Bihaća

Odlučeno na Skupštini NK Jedinstvo

Građani preuzeli NK Jedinstvo iz Bihaća

U srijedu je u Bihaću održana nova Skupština NK Jedinstvo na kojoj je ovaj federalni prvoligaš dobio novi saziv Skupštine.

Nakon što je kompletna Skupština kluba zajedno sa Upravnim odborom podnijela ostavku iz moralnih razloga, oko 300 navijača i ljubitelja Jedinstva je jednoglasno za novog predsjednika Skupštine izabralo Emira Kurića čije je imenovanje već donijelo određene promjene.

Naime, Kurićeva inicijativa da se pojedini dijelovi Statuta kluba izmijene je jednoglasno podržana od strane članova Skupštine i u budućnosti se očekuje da novi Statut u potpunosti zaživi. 

"Naš cilj se svodi isključivo na to da klub koji je došao do dna pokušamo podići na noge. Prioritet u narednom periodu će biti naša djeca, naši igrači i zdravi temelji kluba. Znamo da situacija u klubu nije bajna, međutim vjerujem da uz zajedništvo svih nas Jedinstvo može ponovo zablistati", kazao je prisutnima Emir Kurić, dodavši:

"Odmah ćemo formirati tzv. krizni štab koji će djelovati dok se novi Statut ne počne u potpunosti primjenjivati, jer za to treba više vremena, kojeg trenutno nemamo, s obzirom da prvenstvo uskoro počinje", dodaje novoizabrani predsjednik Skupštine kluba.

Načinom na koji je Kurić izabran navijači su dobili ono što su godinama tražili, odnosno da se upravljačka struktura kluba bira na način da svi građani i navijači mogu biti članovi Skupštine sa pravom glasa ukoliko postanu članovi kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, Jedinstvo će u narednu sezonu ući znatno oslabljeno. Gotovo svi prvotimci iz prošle sezone su "dignuli sidro" i napustili klub, a trenutno Pod borićima trenuraju isključivo domaći igrači koje čine i nekolicina juniora i kadeta.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi