Gradski derbi u Mostaru, u Sarajevu gostuju Kozara i Goražde

Osmina finala Kupa BiH

Gradski derbi u Mostaru, u Sarajevu gostuju Kozara i Goražde

Danas je na rasporedu šest utakmica osmine finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. 

Jedan od zanimljivijih susreta biće odigran u Mostaru, gdje se sastaju gradski rivali Zrinjski i Velež. Bez sumnje, Zrinjski je veliki favorit i uoči utakmice želja trenera Vinka Marinovića je da u Pod Bijelim brijegom njegovi izabranici ostvare povoljan rezultat kako bi revanš dočekali mirnije i bez pritiska. 

"Koliko god da se nekom činilo da ovog puta neće biti naboja kao nekad, grdno se vara. U derbijima se nikad ne zna i nemože se sa sigurnošću tvrditi da ćemo proći. Naša želja je ostvariti pobjedu i proći dalje, te opravdati ulogu favorite koja je objektivno pripala nama", kazao nam je Marinović. 

U ovoj utakmici Veležu je cilj pružiti dostojan otpor Plemićima.

"Drugačije je bilo kada sam Zrinjskom gostovao na klupi Mladosti, malo je nedostajalo da pobijedimo. Sada imam kadar koji je podređen, kvalitet ovih igrača nije na nivou Madosti, ali sigurno ću napraviti dobru taktiku. U ovom trenutku mi smo više fokusirani na prvenstvo, ali u svakom slučaju imamo dovoljan broj igrača koji će favorizovanom Zrinjskom biti u stanju pružiti dostojan otpor", ustvrdio je trener Ibro Rahimić. 

Rudar će u prvoj utakmici ugostiti u Kaknju ekipu Radnika iz Bijeljine, dok Sarajevu na megdan dolazi Kozara koja se takmiči u Prvoj ligi RS. 

"Očekujem pobjedu protiv Kozare kao i na svakoj utakmici. Mislim da smo kvalitetniji, ali to trebamo dokazati na terenu. Želimo što bolji rezultat kako bismo u Gradišci imali što manje problema", izjavio je, između ostalog, na konferenciji za medije prvotimac bordo momčadi Advan Kadušić. 

Na Grbavici kod Željezničara će gostovati Goražde, a trener Slavko Petrović je najavio da je primoran neke igrače odmoriti. 

"Za mene nema dileme ko je favorit u ovom duelu. Jedan dio igrača ću morati odmoriti, neki neće biti među 18, ali mi nemamo taj luksuz da izvedemo potpuno drugi tim. Par igrača će sigurno biti odmoreno, ali neki važniji će morati i početi utakmicu", kazao je Slavko Petrović. 

Mnogo pažnje svakako plijeni i duel između Slobode i Širokog Brijega na Tušnju. Tuzlanski tim pod vodstvom Vlade Jagodića želi nakon remija na Otoci napraviti dobar rezultat u prvom meču osmine finala Kupa BiH. 

"Široki Brijeg je svake godine zapažen u Kupu i prvenstvu. Mislim da prva utakmica vjerovatno neće riješiti ništa, naš primarni cilj mora biti da sačuvamo svoju mrežu, jer je to veoma bitno zbog revanša. Bilo bi dobro postići jedan ili dva gola", riječi su Vlade Jagodića. 

Na programu je danas također i utakmica između Mladosti i Slavije, dok će sutra snage odmjeriti Bosna Sema i Radnički. 

Osmina finala Kupa BiH: 

Zrinjski - Velež 16:00 sati
Rudar Kakanj - Radnik 15:00 sati
Sarajevo - Kozara 15:00 sati
Željezničar Goražde 15:00 sati
Sloboda - Široki Brijeg 15:00 sati
Mladost DK - Slavija 15:00 sati

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi