Grahovac: Dat ću maksimum ako zamijenim Bešića
Foto: EPA

Novi bh. reprezentativac za SportSport.ba

Grahovac: Dat ću maksimum ako zamijenim Bešića

Srđan Grahovac po prvi put će obući dres seniorske reprezentacije BiH, budući da je dobio poziv Mehmeda Baždarevića za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Velsa i Kipra. 

Banjalučanin igra standardno i veoma dobro u redovima bečkog Rapida i to je glavni razlog zašto je našao svoje ime na spisku selektora Baždarevića, a o prvim impresijama nakon poziva govorio je u razgovoru za SportSport.ba.

"Sigurno da sam sretan, a prije svega ponosan što sam dobio poziv. To je kruna mog dosadašnjeg rada i truda, a ja ću dati sve od sebe da svojim igrama, zalaganjem i ponašanjem opravdam ukazano povjerenje", kazao nam je Grahovac. 

Grahovac tokom razgovora ističe da nije mnogo razmišljao o tome hoće li dobiti poziv za predstojeće utakmice naše reprezentacije. 

"Dosta prijatelja i poznanika me pitalo o reprezentaciji. Ne mogu reći da sam očekivao poziv, ali i da nisam. Bio sam čitavo vrijeme fokusiran na utakmice u klubu jer imamo žestok ritam i bilo mi je bitno samo da igram što bolje i da me služi zdravlje."

Izostanak Bešića primorao je selektora Baždarevića da potraži novo rješenje u veznom redu, a jedan od mogućih kandidata za poziciju zadnjeg veznog je upravo Grahovac. 

"Bešić je pružao odlične partije u reprezentacije, imao sam priliku s njim dijeliti svlačionicu u mladoj reprezentaciji i vrlo dobro se poznajemo. Sigurno je da će nedostajati mnogo, ali na selektoru je da odluči ko će zauzeti njegovo mjesto u timu. Ukoliko to budem ja, mogu samo obećati da ću dati svoj maksimum u tom trenutku. Ostalo ćemo analizirati nakon utakmica."

Na kraju razgovora za SportSport.ba osvrnuo se na svoj klub Rapid i ambicije u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Meni je najbitnije da ljudi u klubu, treneri i saigrači budu zadovoljni mojim partijama. Lično mislim da mogu još mnogo bolje, mlad sam i to će doći sa utakmicama i iskustvom", rekao je Grahovac i dodao:

"Kada je u pitanju Rapid, želimo osvojiti šampionsku titulu i prezimiti u Evropi. Na dobrom smo putu, odigrali smo odlično protiv kvalitetnih protivnika, tako da ciljamo visoko", poručio je. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.