Grahovac: Nemamo pravo na kiks
Foto: EPA

Fudbaler Rapida

Grahovac: Nemamo pravo na kiks

Ekipa Rapida iz Beča, za koju nastupa i bh. internacionalac Srđan Grahovac, večeras će na stadionu 'Gerhard Hanappi' ugostiti Athletic Bilbao u okviru 6. kola grupne faze Lige Evrope.

Austrijski tim je u prošlom kolu poražen od Genka i na taj način izgubio sve šanse za prolaz u narednu rundu takmičenja.

"Svjesni smo da nećemo prezimiti u Evropi, ali protiv Athletic Bilbaa idemo na sva tri boda. Igramo kući, stadion će biti ispunjen do zadnjeg mjesta i svakako da želimo u takvoj atmosferi da se pobjedom oprostimo od Lige Evrope u ovoj sezoni", kratak i jasan bio je Grahovac u izjavi za SportSport.ba.

Igrači Rapida nakon duela sa španskim timom neće imati puno vremena za odmor, pošto ih već za vikend očekuju obaveze u austrijskom šampionatu.

"U prvenstvu više nemamo prava na kikseve. Imamo još dva kola do kraja polusezone gdje moramo ostvariti pobjede. I onda u zimskoj pauzi, sa novim trenerom kojeg smo dobili prije 15-ak dana, posložiti i uigrati ekipu", rekao je Grahovac.

Tim iz Beča nakon 18 odigranih kola u Tipico Bundesligi zauzima petu poziciju sa 24 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti