Grahovac: Žalosno je da se Borac nalazi u ovakvoj situaciji
FOTO: EPA

Fudbaler Rapida za SportSport.ba

Grahovac: Žalosno je da se Borac nalazi u ovakvoj situaciji

Srđan Grahovac sa dosta uspjeha nastupa u austrijskom šampionatu. 23-godišnji Banjalučanin trenutno je član Rapida iz Beča, drugoplasirane ekipe u Tipico Bundesligi.

Mladi fudbaler je odličnim partijama skrenuo pažnju šire fudbalske javnosti, a između ostalog njegove igre nisu promakle ni selektoru bh. reprezentacije. 

"U glavnom gradu Austrije sam gotovo dvije godine i jako sam zadovoljan. Ovdje je sve na jednom visokom nivou, i što se tiče uslova za rad, ali i samog života. Liga u kojoj igram je dosta kvalitetna. U prvenstvu nastupa 10 klubova, među kojima je nekoliko izjednačenih ekipa, te je liga dosta nepredvidiva. Nema lakih utakmica i svako svakoga može iznenaditi", izjavio je Grahovac za Sportsport.ba.

Što se tiče ambicija kluba, Grahovac je jasan.

"Rapid je najveći klub u Austriji, tako da su ambicije uvijek trofeji. Trenutno nam Salzburg bježi šest bodova na četiri kola do kraja prvenstva, ali mi se borimo za titulu dok god imamo teoretske sanse".

Mladi Banjalučanin ove godine uspio je odličnim igrama i da se nametne selektoru bh. reprezentacije Mehmedu Baždareviću, te je upisao i svoj prvi nastup za seniorsku selekciju.

"Sigurno da sam bio presrećan i ponosan kada sam debitovao za repku. Konačno sam upisao debi, te sada očekujem priliku i u narednim prijateljskim utakmicama".

Fudbaler Rapida pomno prati i dešavanja u svom bivšem klubu, banjalučkom Borcu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Borac pratim naravno svakodnevno, to je moj klub i uvijek će biti. Nadam se da će zadržati status premijerligaša. Sramota je u kakvom se stanju nalazi generalno banjalučki sport, pa tako i sam FK Borac. Banjaluka je nekad bila grad sporta i kulture, a sada su očigledno neke druge stvari bitnije. Nadam se da će mlade snage opet vratiti banjalučki sport na staze stare slave", zaključio je Grahovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi