Graovac: Čudno mi je sve u Mouscronu, nema ni pritiska

Bivši defanzivac Zrinjskog

Graovac: Čudno mi je sve u Mouscronu, nema ni pritiska

Jedan od bh. fudbalera koji nastupa u belgijskom šampionatu je i Daniel Graovac (23). 

Graovac je nakon tri sezone provedene u Zrinjskom potpisao za kiparski Apollon, koji ga je potom proslijedio Royal Excel Mouscronu, međutim posudba u Belgiju se pokazala kao loša opcija. 

Mladi bh. defanzivac je od strane trenera Rednića jasno dobio do znanja da nije u planovima i do sada je za Royal Excel Mouscron odigrao dva susreta.

"U Belgiji sam već šest mjeseci. Navikao sam se na život u ovoj zemlji, međutim nisam baš zadovoljan što sam došao u Royal Excel Mouscron i zbog toga sam htio ići sad na zimu. Nažalost, zbog pravila nemam pravo mijenjati klub do ljeta i primoran sam biti strpljiv", kazao nam je Graovac. 

Zajedno sa Graovcem u belgijskom klubu nastupa nekoliko igrača sa naših prostora, među kojima je i bivši golman Sarajeva Matej Delač.

"Najviše se družim sa Delačem. Kada sam došao pomagao mi je mnogo kao i ostali Balkanci u klubu. Mnogo je lakše kada imate nekoga 'svog' pri ruci."

Graovac priznaje da mu je neobično jer u klubu za koji igra ne postoji riječ - pritisak. 

"Igrao sam samo u dvije utakmice otkako sam došao u Belgiji. Kasnije je došao novi trener i nestao sam sa mape, mada moram reći da mi je ovdje sve čudno. Deset utakmica zaredom smo izgubili, a trener uprkos tome ne mijenja ništa. Nema ni pritiska, a iako je lijepo igrati u takvom ambijentu, to nije to. Da li sam razgovarao s trenerom? Naravno. Rekao mi je da nisam u planovima, ali da se sa svojim radom mogu izboriti za mjesto. Na meni je samo da se borim", kaže Graovac. 

Iako se u belgijskim medijama pominjala mogućnost povratka u Zrinjski, od toga neće biti ništa. 

"U protekloj godini sam se vodio kao igrač tri različita kluba i zbog toga ove zime ne smijem nigdje. Jedino u Zrinjski za koji sam igrao prethodno. Povratak u Mostar je bila opcija, ali iskreno se ne bih vraćao. Znam da mogu igrati na ovom nivou i sačekat ću svoju šansu", riječi su Graovca na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Podsjetimo da je Graovac u proteklom periodu sa Zrinjskim bio osvojio dva naslova prvaka BiH, a bio je uvršten i na spisak selektora Baždarevića za mečeve protiv Luksemburga i Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije