Grbavica ponovo bez premca, očaj u Zenici

Utakmice gledalo 11.050 navijača

Grbavica ponovo bez premca, očaj u Zenici

M. Šljivak

Stadion Grbavica ponovo je ponio titulu najposjećenijeg.

Šest utakmica 10. kola Premijer lige BiH, prema službenim podacima Nogometnog saveza BiH, gledalo je ukupno 11.050 ljubitelja fudbala.

Gotovo polovica od ove brojke bila je na Grbavici. Meč Željezničara i Metalleghea privukao je 5.000 gledalaca, pa su domaće utakmice sarajevskih Plavih ponovo najposjećenije.

Potom slijede dva derbija koja su se igrala u Hercegovini.

Utakmice Široki - Sarajevo i Zrinjski - Mladost posmatralo je 2.000, dok je meč u Tuzli između Slobode i Radnika privukao 1.000 gledalaca.

Na meču Viteza i Olimpica skupila se brojka od 800 uglavnom domaćih navijača, dok je najslabija posjeta bila u Zenici. Utakmicu Čelika i Krupe posmatralo je svega 250 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

grad utakmica broj gledalaca
Grbavica Željezničar - Metalleghe 5.000
Mostar Zrinjski - Mladost  2.000
Široki Brijeg Široki - Sarajevo  2.000
Tuzla Sloboda - Radnik 1.000
Vitez Vitez - Olimpic 800
Zenica Čelik - Krupa 250

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi