Grbavica popravila prosjek

Na šest susreta 17.600 gledalaca

Grbavica popravila prosjek

A. Beganović

Odigrane su utakmice 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a šest mečeva sa tribina bosanskohercegovačkih stadiona pratilo je 17.600 gledalaca, odnosno 2.933 prosječno po meču.

Očekivano najbolja posjeta zabilježena je na Grbavici gdje je 108. po redu derbi sarajevskih rivala gledalo 12.000 gledalaca.

Duel Slobode i Olimpica u kojem je domaća ekipa slavila rezultatom 3:0 na tribine stadiona Tušanj privukao je 2.000 gledalaca, dok je pobjedu Zrinjskog nad Radnikom (2:1) sa tribina stadiona Pod Bijelim brijegom gledalo 1.200 ljubitelja fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Remi Širokog i Viteza (1:1) s tribina stadiona Pecara posmatralo je 1.000 gledalaca, stotinu manje bilo je u Krupi na Vrbasu gdje su domaća Krupa i Mladost podijelili bodove, a samo 500 gledalaca na Bilinom polju je gledalo pobjedu Metallleghea nad domaćim Čelikom.

Grad Utakmica Broj gledalaca
Sarajevo Željezničar - Sarajevo 1:1 12.000
Tuzla Sloboda - Olimpic 3:0 2.000
Mostar Zrinjski - Radnik 2:1 1.200
Široki Brijeg Široki Brijeg - Vitez 1:1 1.000
Banja Luka Krupa - Mladost 1:1 900
Zenica Metalleghe - Čelik 1:3 500
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti