Grbavica uvjerljivo najposjećenija

Ukupno 16.100 navijača

Grbavica uvjerljivo najposjećenija

M. Šljivak

Osam utakmica 27. kola Premier lige Bosne i Hercegovine privuklo je ukupno 16.100 gledatelja.

Prema zvaničnim podacima NSBiH najposjećeniji je ponovo bio stadion Grbavica. Derbi između Željezničara i Zrinjskog privukao je 8.500 gledatelja, odnosno više od polovice ukupne posjete na bh. terenima.

Solidnu posjetu imali su tereni u Tuzli u Banjoj Luci. Šokantan poraz Slobode od zvorničke Drine gledalo je 2.000 ljubitelja fudbala, koliko je bilo i na meču Borca i Slavije.

Dosta dobra posjeta bila je i u Vitezu. Jako bitan trijumf domaćeg tima nad susjedima iz Zenice posmatralo je 1.400 gledalaca. 

Ostali tereni nisu donijeli neku naročitu zainteresovanost za utakmice. Dolazak aktuelnog bh. šampiona FK Sarajevo u Mostar privuklo je svega 900 gledatelja. 

Najmanja posjeta zabilježena je na Otoci, a meč Olimpica i Širokog gledalo je svega 200 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GRAD UTAKMICA BROJ GLEDATELJA
Sarajevo Željezničar - Zrinjski 8.500
Tuzla Sloboda - Drina 2.000
Banja Luka Borac - Slavija 2.000
Vitez Vitez - Čelik 1.400
Mostar Velež - Sarajevo 900
Doboj Kakanj Mladost - Travnik 700
Bijeljina Radnik - Rudar 400
Sarajevo Olimpic - Široki Brijeg 200

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti