Grbešić: Nije tajna da želim uvesti Bratstvo u Premijer ligu

Trener Bratstva iz Gračanice

Grbešić: Nije tajna da želim uvesti Bratstvo u Premijer ligu

Mnogi kažu da će se teško ponoviti Sadikovićevo Bratstvo za pamćenje, ali ukoliko Uprava kluba nastavi s trenutnom politikom, Gračanica bi od naredne sezone mogla dobiti premijerligaša.

Od pojačanja na stadionu Luke pojavili su se Mirza Hamzabegović i Rijad Pljevljak (Jedinstvo Bihać), Eldar Ikanović (Radnički Lukavac), Admir Ćehajić (Gradina Srebrenik) i Nadil Buljubašić (Ibar, Crna Gora), a novoizabrani šef stručnog štaba je 56-godišnji Fuad Grbešić koji je ranije vodio Gradinu iz Srebrenika. 

„Nije tajna da želim uvesti Bratstvo u Premijer ligu, i učinit ću sve od sebe da što bolje pripremim i uigram ekipu ovu ekipu. Mi moramo osvojiti što više bodova koji bi nas usmjerili ka našem cilju, a to je plasmanu u elitni rang bh. fudbala“, govori Grbešić na početku razgovora za SportSport.ba

Grbešić kao konkurente za prvo mjesto vidi nekoliko ekipa, iako je svjestan da će dosta toga zavisiti od rasporeda utakmica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Teško je sada znati ko bi nam mogao remetiti planove, iako će sigurno kandidati za visok plasman biti Jedinstvo, GOŠK, Rudar, Gradina, ali i ekipa iz Jajca koja se jako dobro pojačala u ovom prijelaznom roku. Nikad se zna ko će u narednoj sezoni iskočiti u prvi plan, dosta stvari zavisi i od rasporeda utakmica“, kazao je Grbešić, te dodao:

„Mi ćemo nastojati sebe gledati i sa onim što imamo pokušati ostvariti što bolje rezultate, jer je ova ekipa i prošle sezone imala jako dobar uspjeh na kraju“. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.