Grobari bh. fudbala odradili svoj posao

Sudbina u rukama FIFA-e i UEFA-e

Grobari bh. fudbala odradili svoj posao

Delegati Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jučer su odlučili zaviti bh. fudbal u crno.

Skupštinski delegati Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sa 28 glasova protiv, 22 za i tri suzdržana, odlučili su odbiti prijedloge UEFA i FIFA, te tako navući na sebe sankcije međunarodnih fudbalskih organizacija.

Međutim, možda i nije sve tako crno kako se čini.

SportSport.ba je ekskluzivno još prije više od 15 dana došao do informacija o scenariju koji je pripremljen u sjedištima UEFA i FIFA.

Jučerašnji rasplet na Skupštini N/FSBiH govori u prilog tome da sada slijedi direktno miješanje UEFA-e i FIFA-e u formiranje novog N/FSBiH u kojem bi, za razliku od starog, trebali sjediti istinski fudbalski radnici poput Ivice Osima, Faruka Hadžibegića, Sergeja Barbaraza, Muhameda Konjića, ali i pojedini dužnosnici iz sadašnjeg saveza koji su bili za usvajanje prijedloga međunarodnih federacija i koji već neko vrijeme usko sarađuju sa UEFA i FIFA.

U novom sazivu bh. Saveza neće biti mjesta za likove poput: Sulejmana Čolakovića, grobara bh. fudbala i njegovog bliskog saradnika Ilje Dominkovića. Neće biti mjesta ni za "svemogućeg" Muniba Ušanovića i njegove marionete u liku braće Baković, kao i za mnoge druge.

Međutim, ništa ne garantuje da će UEFA i FIFA pristupiti ovom planu. Moguće je da se primjeni i drugi scenario, koji znači poptuno isključivanje Bosne i Hercegovine iz evropskog i svjetskog fudbala.

Sada nam ne preostaje ništa drugo nego da sa strepnjom čekamo kakva će odluka biti donesena u Genevi i Zurichu, a sreća u nesreći je da smo se (NADAMO SE) jednom za sva vremena riješili Čolakovića, Dominkovića, Ušanovića, te pojedinih delegata iz Republike Srpske koji su u N/FSBiH ušli samo sa jednim ciljem - potpunom opstrukcijom.

Jučerašnja je Skupština po ko zna koji put pokazala kakvi ljudi vode fudbal u ovoj državi. Žalosno i tužno. Uspjeli su nas dovesti na samo dno, a sada zavisimo samo od dobre volje čelnika FIFA-e i UEFA-e. Grobari bh. fudbala odradili ste odlično ono u čemu ste jedino i bili dobri - sahranili ste bh. fudbal, ali ujedno i sebi potpisali doživotni izgon iz istog.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.