Grujić: Večeras očekujem pobjedu Zmajeva
EPA

Bivši reprezentativac BiH za SportSport.ba

Grujić: Večeras očekujem pobjedu Zmajeva

Pred nogometnom reprezentacijom BiH večeras je treća kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo. Zmajevi će na stadionu Bilino polje ugostiti favorizovanu selekciju Belgije, a uoči ovog susreta razgovarali smo sa nekadašnjim bh. reprezentativcem Vladanom Grujićem.

U razgovoru za SportSport.ba, Grujić je govorio o "staroj" i "novoj" reprezentaciji Belgije, očekivanjima uoči današnje utakmice, te o utakmici naše selekcije sa Velsom. 

Grujić će večerašnju utakmicu protiv Belgije posmatrati iz svog toplog doma. Kako kaže, vjeruje u pobjedu Zmajeva.

"Poslije dvije utakmicu u kojima nismo ostvarili trijumf, mislim da će naša reprezentacija danas konačno pokazati svoju snagu i upisati tri boda. Dosta toga će zavisiti i od samog otvaranja utakmice, jer možda ćemo biti i u situaciji u kojoj ćemo se morati zadovoljiti i bodom, mada opet kažem, mislim da ćemo večeras imati razloga za slavlje", kazao je Grujić na početku razgovora.

Pitat će se nešto i Belgijance.

"Pa svakako. Oni su najveći favoriti u grupi, ali ni mi ne zaostajemo puno. Bez obzira što imaju igrače svjetskog kalibra, vjerujem da će Zmajevi večeras imati snage da po četvrti put zaredom savladaju Belgiju", kazao je Grujić, a potom povukao pararelu između današnje Belgije i one koju smo nedavno pobjeđivali u Zenici, ali i u Briselu.

"Po meni, današnja Belgija se ne može porediti s onom od prije nekoliko godina. Ranije nisu imali nekog uspjeha, ali su stvarali dobar sistem podmlađivanja ekipe koji tek sad izlazi na vidjelo".

Na kraju razgovora istakao je kako je zadovoljan igrom Zmajeva u prošlosedmičnoj utakmici sa Velsom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Igrali smo jako dobro, posebno u drugom poluvremenu, i ako ponovimo igru mislim da se možemo danas nadati dobrom rezultatu. Nismo imali sreće kada je u pitanju postizanje pogotka, ali nadam se da će nam se to vratiti danas", riječi su Grujića.

Ovaj 33-godišnji Banjalučanin dres reprezentacije BiH nosio je u periodu između 2003. i 2006. godine, a u najdražem dresu odigrao je ukupno 25 utakmica. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Crvenu zvezdu, Koln, Alaniju, Litex, Sarajevo, Moss, AEP, Aris, Laktaše i banjalučki Borac, čiji dres i danas nosi.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.