Guardiola član banjalučke ekipe

Trener Barce u Recreativu

Guardiola član banjalučke ekipe

Proslavljeni španski fudbaler i trenutno jedan od najboljih trenera na svijetu Pep Gvardiola postao je počasni član fudbalskog kluba Rekreativo iz Banjaluke.

Rekre sada u svojim redovima ima dvojicu članova Barselone, i to najboljeg fudbalera na svijetu Lea Mesija i trenera Pepa Gvardiolu.

Gvardiola je dugogodišnji prijatelj ambasadora Rekreativa Borisa Vrhovca Vrleta koji ga je prilikom nedavne posjete Barseloni upoznao sa radom fudbalskog kluba Rekreativo, njihovim idejama, humanitarnim akcijama...

„Svidjelo mu se ono što je čuo o klubu, neke situacije koje sam mu pričao su ga jako nasmijale, a na kraju je Gvardiola rekao da bi volio da posjeti Banjaluku i da se nada da će imati vremena da to učini“, rekao je ambasador Rekreativa Boris Crhovac Vrle.

Pep Gvardiola potom se na tribinama čuvenog stadiona Kamp Nou fotografisao sa majicom navijačke grupe Gromada koju je dobio na poklon.

Legenda Barselone kao igrač je sa katalonskim klubom osvojio šest titula prvaka Španije, titulu prvaka Evrope, Kup Kupova, te još nekoliko titula u španskom kupu, superkupu, Superkupu Evrope...

Jednako impresivna je njegova trenerska karijera. U svojoj prvoj sezoni na klupi Barselone Gvardiola je osvojio titulu pravaka Španije, Kup Španije i titulu prvaka Evrope, postavši najmlađi trener koji je osvojio Ligu šampiona. 

Već u narednoj sezoni Barselona je osvojila Superkup Evrope, španski superkup i titulu klupskog prvaka svijeta i tako je katalonski klub na čelu sa Gvardiolom osvojio svih šest trofeja u jednoj godini.

Te 2009. godine Gvardiola je proglašen za najboljeg trenera u izboru UEFA, IFFHS, španske lige, te nekoliko prestižnih časopisa kao što su World Soccer Magazine, MARCA ,Onze Mundial, Don Balon.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.