Osim utakmice MNK DiaBiH i Vogošće upriličeno i druženje

Gvozdić: Želimo da ovi dječaci vide da se imaju čemu nadati

U nedjelju je odigrana utakmica 2. kola Prve futsal lige FBiH između MNK DiaBiH i MNK Vogošća. Ekipa DiaBiH je slavila uvjerljivu pobjedu nad Vogošćom rezultatom 10:4, a u dvorani na Mojmilu je upriličeno i druženje i okupljanje fudbalera sa dijabetisom.

Najznačajniji trenutak druženja na Mojmilu je svakako bila utakmice u kojoj su nastupili dječaci sa dijabetisom. Inače, cijeli program je upriličen povodom Svjetskog dana dijabetičara.

Nakon susreta sa Vogošćom o sjajnom druženju govorio je i golman ekipe DiaBiH Miran Gvozdić, koji se i sam čitavog života bori sa ovom opakom bolešću.

"Danas je bio super dan. 14. novembra se obilježava Svjetski dan dijabetisa, a danas je odigrana i utakmica između reprezentacije dijabetičara i kluba DiaBiH protiv Vogošće, pa smo omogućili i mlađim dječacima da vide da se mogu boriti sa dijabetisom, da vide da i oni imaju čemu da se nadaju u budućnosti", poručio je Gvozdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi