Hadžibegić: Spreman sam za posao, Papetu odati priznanje

Bh. stručnjak za SportSport.ba

Hadžibegić: Spreman sam za posao, Papetu odati priznanje

Jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH je i 57-godišnji bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, čovjek koji je već jednom obnašao tu funkciju. 

Prema nezvaničnim informacijama, Hadžibegić ima podršku najvećeg dijela Izvršnog Odbora NS/FS BiH, a u razgovoru za SportSport.ba istakao je da bi bio presretan kada bi preuzeo naš nacionalni tim. 

"Vidite, ima komisija koja se bavi tim pitanjem i ako odluči da sam ja idealno rješenje za trenera reprezentacije, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da budem presretan. Ne mogu garantovati da bih odveo Zmajeve na Evropsko prvenstvo, jer situacija je dosta kompleksna, ali sigurno da bih dao svoj maksimum", kazao je Hadžibegić, te se osvrnuo na period kada je 1999. godine bio selektor reprezentacije. 

"Bilo je to skroz drugo vrijeme, dosta slabiji uslovi. Iako nisam vodio reprezentaciju od prve utakmice, smatrao sam da nismo ostvarili cilj, odnosno plasman na Evropsko prvenstvo i najrealnije mi je bilo da se povučem. Iskreno, žalim za tim potezom".

Kada je u pitanju sada već bivši selektor Safet Sušić, Hadžibegić o njemu ima samo riječi hvale i, kako kaže, treba mu odati veliko priznanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sušić je sa reprezentacijom BiH napravio veliki uspjeh, pod njegovim vodstvom plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo i to ne smijemo zaboraviti. Ipak, način na koji je napustio reprezentaciju ne treba nikog ljutiti, jer trenerski posao je specifičan. Kada pobjeđuješ dobar si, kada ne, sve prijašnje što ste ostvarili pada u vodu. Ponavljam opet, ne smije se zaboraviti što je Sušić napravio i treba mu odati veliko priznanje", zaključio je Hadžibegić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Hadžibegić je zasigurno sportska marka. Bio je kapiten jugoslavenske reprezentacije, kapiten, trener i sportski direktor Betisa, kapiten i trener Sochauxa, te trener nekoliko turskih i francuskih klubova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.