Veznjak reprezentacije BiH

Hadžić: Ako dobijem priliku spreman sam zamijeniti Bešića

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH u subotu igra veoma važnu utakmicu protiv selekcije Velsa, koja ove kvalifikacije igra sjajno. Našoj selekciji igra samo pobjeda, sa kojom bi ostali u igri za treće mjesto i plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.

Danas se u Trening centru u Zenici okupljaju naši igrači, a atmosfera je kao i obično na visokom nivou, što je potvrdio selektor, ali i veznjak Anel Hadžić, koji se danas obratio medijima.

"Atmosfera je kao i uvijek dobra, očekuje nas teška utakmica, znamo koliki je značaj. Mi ćemo se dobro pripremiti ovu sedmicu kako treba, da osvojimo tri boda. Biće vrlo teško, ali optimisti smo glede konačnog rezultata", nada se Hadžić.

Na pitanje da li je spreman nadoknaditi izostanak Bešića, odgovorio je potvrdno.

"Selektor odlučuje da li ću igrati, ja sam uvijek spreman dati  za reprezentaciju dati 100 posto, bez obzira gdje će me selektor staviti ja ću svoje maksimalno odraditi. Imamo tu dosta igrača, a ko će igrati vjerujem da će na pravi način zamijeniti Muhameda na toj poziciji", uvjeren je veznjak Šturma.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vels je lider grupe i dolazi rasterećen u Zenicu.

"Dolaze kao lideri grupe, m igramo u Zenici, navijači će nam sigurno biti 12 igrač. Mi nemamo druge nego da osvojimo tri boda, bit ćemo motivisani i tako ćemo se postaviti na terenu. Mi se postaviti kao ekipa, naši aduti su naša homogenost i navijači, koji će nam sigurno biti vjetar u leđa", kazao je Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.