Hadžić: Čast mi je trenirati pod palicom Husrefa Musemića

Mladi prvotimac FK Sarajevo

Hadžić: Čast mi je trenirati pod palicom Husrefa Musemića

S. Mlaćo

Njemački, sportski portal, www.transfermarkt.de razgovarao je sa mladim prvotimcem Sarajeva, Nedimom Hadžićem.

 Ovaj portal donosi svakodnevno priče iz čitavog sviejta i rijetkost je da igrači iz Premijer lige BiH budu na naslovnoj stranici ove internet prezentacije. Tim www.transfermarkt.de odlučio je da uradi jedan opširan intervju sa talentovanim fudbalerom Sarajeva.

TM.DE: Kako ocjenjujete prve utakmice u novoj sezoni i kakav je osjećaj igrati za prvi tim Sarajeva?

Hadžić: "Smatram da nismo otvorili prvenstvo onako kako smo to svi priželjkivali. Imali smo jednu seriju loših rezultata, ali u posljednjim sedmicama igramo sve bolje i bolje i mogu reći da smo sada na putu, da se vratimo u sami vrh tabele gdje FK Sarajevo i pripada. Što se tiče igranja za Sarajevo, FK Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i neizmjerna je čast nositi dres ovog kluba."

TM.DE: Sta su vaše i klupske ciljevi u ovoj sezoni?

Hadžić: "Sarajevo uvijek ima najveće domete. Nažalost smo ispali iz Kupa BiH, i svu snagu sada usmjeravamo u prvenstvno. Smatram da smo najkvalitetnija ekipa u Ligi. Igramo najljepši i najefikasniji fudbal i nadam se da ćemo nastaviti tako i u nastavku sezone. Vjerujem da imamo sve ono sto je potrebno da na kraju sezone ime kluba pronađemo na vrhu ljestvice."

TM.DE: Koji igrač je bio za vas "najači/najteži" protiv kojeg ste igrali?

Hadžić:"Još uvijek sakupljam svoja iskustva u seniorskom fudbalu i teško je izabrati nekoga. Na to pitanje ću najbolje odgovoriti u narednim godinama."

TM.DE: Kako je došao Gosp. Musemić imate u ligi 3 pobjede zaredom, šta ja razlike sada i prije? Kako je imati trenera kao fudbalsku legendu Husrefa Musemića? (op.a. intervju urađen 29.9.2017.)

Hadžić: "Mogu reći da je velika čast trenirati pod trenerskom palicom Husrefa Musemića. Riječ je o velikom treneru, legendi FK Sarajevo i on je bio napadač, što svakako znači dosta za mene. Nastojim što više stvari da naučim, "pokupim" što bi se reklo. "

TM.DE: Kakav je osjećaj biti na probi kod velikhi klubova kao što su Benfica ili West Ham?

Hadžić: "Zaista velika stvar za mene i bogato iskustvo. Jednostavno proširite vaše vidike kada vidite na kojem nivou i kako se tretira fudbal u ligama petice. Velike se stvari rade, ogroman je rad, koncentracija i to iskustvo mi je mnogo pomoglo."

M.DE: Kakav je osjećaj igrati za svoju domovinu?

Hadžić: "Svaki igrač ima određenje ciljeve, ja sam neke svoje ispunio tako sto sam igrao za U-17 i sada za U-19 selekciju Bosne i Hercegovine. Želja mi je i dres U-21 reprezentacije, pa potom i "A" reprezentacije. Nadam se da ću svojim radom i igrama u klubu skrenuti pažnju selektora na sebe."

TM.DE: Sta očekujete od kvalifikacija U- 19 reprezentacije?

Hadžić: "Smatram da smo, naročito u prijateljskim utakmicama protiv Bugarske, pokazali da ima ova generacija kvalitet i potencijal. Mislim da smo jedan dobar tim, sa dobrim pojedincima. Drago mi je što su pored mene tu i nekoliko članova iz mog kluba iz Akademije FK Sarajevo. Vjerujem da ćemo odigrati dobre kvalifikacije"

TM.DE: Naravno moram i vas pitati šta očekujte od utakmica BiH/Belgija i Estonija/BiH?

Hadžić: "Nadam se najiskrenije pobjedama naše reprezentacije. Sportski je nadati se i svim srcem željeti plasman na završnicu. Bit će teško, pogotovo protiv Belgija, koja je sila u svijetu fudbala."

TM.DE: Koje su vaše želje za vašu sportsku budućnost?

Hadžić: "Prije svega želim da napredujem, da pružam što bolje partije za FK Sarajevo. Još uvijek imam pravo da nastupam za juniore i neizmjerno sam sretan što sada mogu biti dio prvog tima kluba kojeg volim. Ne želim stvari gledati predaleko u budućnost. Za sve treba vremena i ja želim svaki trening najbolje da iskoristim što mogu."

TM.DE: Koje klubove vi još pratite van granica BiH?

Hadžić: "Navijač sam Barselone, omiljeni igrač mi je Luis Suarez."

TM.DE: Šta radite ako ne igrate fudbal?

Hadžić: "Slobodno vrijeme koristim kako bi se družio sa svojim prijateljima, bio sa porodicom, ali je opet sve vezano za fudbal."

TM.DE: Pratite vi preko interneta šta pišu mediji ili navijači o vama?

Hadžić: "Sigurno da to sve dopire do pojedinca, ali nastojim da ne trošim mnogo vremena na to. Ipak sam fokusiran na treninge, loptu i teren."

TM.DE: Naravno kao član Transfermarkta moram vas pitati pratite li našu stranicu?

Hadžić: "Pratim stranicu, odlična je, pogotovo za fudbalske zaljubljenike i statističare."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TM.DE: Ako hoćete možete ostaviti poruku svim navijačima Sarajeva na Transfermarktu?

Hadžić: "Obzirom da je stranica iz Njemačke, koristim priliku da pozdravim sve Bosance i Hercegovce u inostranstvu, sve navijače našeg kluba, koje pozivam da posjete naše domaće utakmice na Koševu"

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi