Hadžić: Grci su dirali tamo gdje nas najviše boli

Povremeni bh. reprezentativac za SportSport.ba

Hadžić: Grci su dirali tamo gdje nas najviše boli

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je protiv Grče u Atini remizirala (1:1) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša reprezentacija bila je na korak od pobjede, ali su Grci u posljednjim sekundama meča uspjeli izjednačiti. Povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić za SportSport.ba izjavio je da je žalosno što smo primili onakav gol.

"Žalosno je da se primi onakav gol nakon dobre utakmice, ali dešava se. Momcima niko ništa ne može reći jer su odradili posao. Zaslužili smo pobjedu više nego oni, velika šteta. Ipak, i bod nam mnogo znači u borbi za Rusiju", rekao je Hadžić na početku razgovora.

Fudbaler Videotona komentarisao je paklenu atmosferu na Karaiskakisu, te stalne provokacije navijača i igrača Grčke.

"Nije u redu što se dešavalo na terenu, sudija se mora malo preispitati posebno nakon provokacija za Džeku. Da sam ja bio tu sigurno bih se našao u gužvi i uradio nešto što ne bih trebao jer smo branimo jedni druge. To je naša krv koja nas ponese. Žalosno je što su navijači imali baner koji vrijeđa Srebrenicu, to je tužan potez jer oni znaju koliko to nas boli. Nadam se da će ih žestoko kazniti", dodao je Hadžić.

Povremeni bh. reprezentativac oglasio se na Instagramu nakon sinoćnje utakmice, te je poručio Grcima da ih čeka pakao u Zenici. Hadžić ne krije da bi volio biti u ekipi za meč protiv Grčke.

"Nadam se pozivu, na meni je da dobro igram i da se dokažem, a na selektoru je ostalo. Bio bih presretan da se vratim u nacionalni tim, posebno za meč sa Grčkom. To što ih očekuje u Zenici neće nigdje doživjeti to im garantujem. Bosanci i Hercegovci sigurno neće ostati dužni. Savjetujem im da se dobro naspavaju prije te utakmice".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hadžić od ovog ljeta igra za mađarski Videoton, te pruža dobre partije u klubu koji se bori za titulu. Naš fudbaler otkrio je za SportSport.ba da je u kontaktu sa selektorom Mehmedom Baždarevićem.

"Ja sam zadovoljan, igram dobro i u dobroj sam formi. Na meni je da se dokažem da mogu igrati za BiH. Klub igra odlučno i jurimo titulu ove sezone. Čujem se često sa selektorom, on mi je rekao šta očekuje od mene i ja to želim ispuniti. Dao mi je nadu i jedva čekam da se ponovo vratim u najdraži dres", dodao je Hadžić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi