Hadžić: Ne opterećujem se špekulacijama oko transfera

Reprezentativac BiH za SportSport.ba

Hadžić: Ne opterećujem se špekulacijama oko transfera

Ako nekoga u Grazu upitate za Anela Hadžića uvijek ćete dobiti samo – palac gore.

Ovaj vezni igrač već drugu sezonu nosi dres austrijskog Sturma u kojem je, zahvaljujući redovnim igrama, stekao i status reprezentativca BiH. U razgovoru za SportSport.ba, Hadžić je govorio o tekućoj sezoni u austrijskom prvenstvu, svojim partijama, novom pozivu u reprezentaciju, ali i o eventualnom transferu.

Njegov tim nakon pet odigranih kola Tipico Bundeslige zauzima skromnu petu poziciju, koja prema riječima ovog 25-godišnjeg Krajišnika ne zadovoljava apetite čelnika Sturma.

"Mislim da trebamo biti opušteni jer je sezona tek počela i ima se još dosta za igrati. Ljudi iz kluba su zadovoljni igrama koje smo pružili u prethodnim mečevima, ali ipak naš cilj nije peto mjesto na kojem smo trenutno, već vrh tabele koji bi nas odveo u Evropu“, rekao je Hadžić na početku razgovora za SportSport.ba, te se osvrnuo na svoje partije.

„Što se tiče mene, ja sam u dobroj formi. Iako rijetko kad zabijam, uvijek budem ocijenjen najvišom ocjenom i to je mnogo bitno. Golovi nisu važni, koliko je važna pobjeda ekipe za koju nastupate“.

Otkako je došao iz Rieda u julu prošle godine, Hadžić je postao neizostavna karika u timu slovenačkog stručnjaka Darka Milanića. Dobre igre zasigurno će biti preporuka i za selektora Sušića koji u petak objavljuje spisak za prijateljski meč protiv Lihtenštajna i kvalifikacioni protiv Kipra.

„Igram redovno i sigurno da se potajno mogu nadati pozivu u reprezentaciju, ali to prepuštam selektoru. Ostvario sam svoj san odlaskom na Mundijal u Brazil i stvarno se ne može opisati osjećaj kada ste dio onakve ekipe. Čast mi je bila predstavljati svoju domovinu.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nastup u Brazilu mnogim bh. reprezentativcima osigurao je transfer u bolji klub. Medunjanin je preselio u Deportivo, Bešić u Everton, Šunjić u Kuban, a istim stopama mogao bi i Hadžić za čije usluge se navodno interesuju Genoa i Newcastle.

„O transferu ne volim puno razgovarati. Imam agenta koji je zadužen za te stvari i čim bude nešto konkretno saznat će se na vrijeme. Trenutno sam Igrač Sturma i zadovoljan sam svojom formom koju hoću da zadržim, a ne da pokvarim sa nekim mislima oko transfera koji mi ne stvara nikakvo opterećenje“, kazao je na kraju razgovora za naš portal Hadžić koji je prije nekoliko dana proslavio svoj 25. rođendan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.