Hadžić: Očekuje nas velika borba, ali možemo na EP

Bh. reprezentativac za SportSport.ba

Hadžić: Očekuje nas velika borba, ali možemo na EP

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 21. kola austrijske Bundeslige, a Sturm našeg Anela Hadžića na domaćem terenu nije uspio savladati Wiener Neustadt.

Sturm je na otvaranju proljetnog dijela austrijske Bundeslige remizirao sa Wiener Neustadtom, a svih 90 minuta za ekipu iz Graca odigrao je i bh. reprezentativac Anel Hadžić.

"Računali smo na tri boda i dobro smo igrali u ofanzivi, no zbog naivnosti smo primili dva gola iz kontre. Uspjeli smo se vratiti, preokrenuti rezultat u svoju korist. ali na našu veliku žalost, dva minuta prije kraja Wiener je stigao do izjednačenja. Šteta, no nemamo vremena se previše osvrtati na ovaj susret jer nas očekuju nova iskušenja", istakao je Hadžić za SportSport.ba.

Bosanskohercegovački reprezentativac je u pripremnom periodu igrao dosta dobro za Sturm, postigao je i dva pogotka, no pred sami kraj priprema se povrijedio.

"Odradio sam pripreme veoma dobro, no malo me ta povreda usporila. Uspio sam se brzo oporaviti, u dobroj formi sam, a u nastavku prvenstva očekujem jo bolje partije. Bitno je da me zdravlje posluži", kaže Hadžić, koji se zatim osvrće na naredni susret svog Sturma, koji će snage odmjeriti sa Rapidom iz Beča.

"Pred nama je veliki derbi sa Rapidom iz Beča. I oni, kao i mi, žele se dokopati mjesta koje vodi u Evropu, tako da ovaj susret ima ogroman rezultatski značaj. Očekujem dobru fudbalsku predstavu i našu pobjedu. Naš cilj je 2. mjesto. Svjestan sam da ćemo nakon ovog remija sa Wienerom dosta teže ga ostvariti, no ima još 16 susreta i sve je moguće. Ukoliko ne uspijemo osvojiti titulu viceprvaka, biću zadovoljan izlaskom na evropsku scenu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U posljednjih nekoliko susreta našeg nacionalnog tima Hadžić je igrao standardno, a obavio je razgovov i sa novim selektortom Mehmedom Baždarevićem.

"Razgovarao sam sa selektorom, pred nama su veoma bitni susreti. Očekuje nas velika borba za plasman na Evropsko prvenstvo, no mislim da i pored lošeg otvaranja kvalifikacija, imamo velike izglede da se plasiramo na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.