Hadžić režirao veličanstven preokret Sarajeva protiv Zvezde

Finale turnira "Igraj fudbal, živi život"

Hadžić režirao veličanstven preokret Sarajeva protiv Zvezde

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas Crvenu zvezdu (4:3) u finalu turnira "Igraj fudbal, živi život".

Sarajevo je sjajno otvorilo današnji meč. Bordo ekipa je do vodstva stigla na samom otvaranju meča, a mrežu Zvezde zatresao je neumorni Hadžić. Ipak, vodstvo Sarajeva trajalo je samo nekoliko minuta nakon što je Zvezda poravnala na 1:1.

U prvom dijelu igralo se između dva šesneasterca, a obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika. Ipak, u samom finišu utakmice Zvezda je stigla do preokreta, a ovaj put strijelac je bio Mihajlović.

No, to nije bilo sve od beogradske ekipe u prvom dijelu. U posljednjim sekundama Zvezda je postigla i treći gol kada je mrežu Sarajeva zatresao Nikola Puzić.

Sarajevo je u drugom poluvremenu krenulo svim snagama u napad. To se isplatilo odmah na otvaranju meča kada je na 3:2 smanjio Hadžić. Isti igrač je desetak minuta kasnije postigao hat-trick i rezultat poravnao na 3:3.

Nevjerovatan preokret Sarajevo je upotpunulo u samom finišu utakmice kada je Karić pogodio za 4:3. Nevjerovatna igra ekipe s Koševa u drugom poluvremenu i zasluženo osvojen trofej.

Treće mjesto zauzela je ekipa Rijeke koja je danas bila bolja od Željezničara sa 3:1.

Pozicija Klub
1. Sarajevo
2. Crvena zvezda
3. Rijeka
4. Željezničar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi