Hadžić: Vezan sam za Čelik

Napadač se dobro snašao u grčkoj drugoj ligi

Hadžić: Vezan sam za Čelik

Nekadašnji napadač Željezničara i Čelika Emir Hadžić prošlu je sezonu promijenio sredinu i preselio se u Grčku. Nakon što je prošao jedan peiod adaptacije, Hadžić se izborio za prvi tim Panetolikosa.

SportSport.ba: Da li ste zadovoljni svojim igrama ove sezone?

¨Prvi dio sezone nisam igrao klasičnog špica, igrao sam desnog veznog i postigao jedan gol i četiri asistencije. Iako ovo nije moja prirodna pozicija, jer sam čitav život igrao u samom špicu napada, snašao sam se odlično na ovoj poziciji. Sada se u nastavku prvenstva nadam još boljim igrama i pokušaću dati sve od sebe da zdržim mjesto u prvom timu¨. kaže Emir Hadžić na početku razgovora za naš portal.

SportSport.ba: Kako vidite nastupe svog kluba ove sezone?

¨Mi smo zaista loše ušli u prvenstvoi. Međutim, kasnije smo uvezali nekoliko pobjeda i tada smo se popeli čak na treće mjesto na tabeli. Ali, nakon jednog poraza na svom terenu, rukovodstvo je otpustilo trenera Sinišu Gogoća, koji je odličan i kao trener i kao čovjek. Nikome nije bilo jasno zbog čega su ga otpustili jer je pravio odličnu atmosferu u ekipi. Nakon toga su otpustili i sedmoricu stranaca koje je on doveo, tako da su u klubu ostala samo trojica stranaca. Tada smo i zaredali sa porazima, tako da je sada teško očekivati da uđemo u prvu ligu Grčke¨.

SportSport.ba: Imali ste i pounde drugih klubova?

¨Da, imao sam ponudu isto iz grčke druge lige, od ekipe koja je jedno mjesto ispred nas. Ipak, nisam se odlučio na odlazak tako da ću do ljeta ostati u sadašnjem klubu. Nakon toga ćemo vidjeti hoće li biti ponuda i gdje ću nastavititi karijeru¨.

SportSport.ba: Pratite li Premijer ligu BiH?

¨Pratim redovno premier ligu i svoj Čelik. Veoma mi je žao što se moj klub nalazi u ovakoj teškoj situaciji, a zbog čega je to tako ja zaista ne znam. Ipak, vjerujem da će Čelik sačuvati prvoligaški status, a sljedeće godine se upustiti u trku za Evropu. Zaista sam vezan za ovaj kub, jer sam proveo dvije nezaboravne godine u Zenici¨

SportSport.ba: Izvučene su grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, vaše mišljenje?


¨Sa velikim oduševljenjem sam pratio izvlačenje i mislim da možemo biti zadovoljni grupom. Francuska je sigurno favorit, ali u njihovo reprezentaciji nešto ne štima. Što se tiče ostalih timova, siguran sam da smo jači. Imamo sada veliku priliku da se plasiramo na veliko takmičenje, a kada pogledate kakve imamo igrače, onda sam siguran da će se to i desiti. Ja ću se truditi da svojim igrama se pokušam nametnuti selektoru i postanem dio tima koji će se plasirati na Evropsko prvenstvo", rekao je Emir Hadžić za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.