Hadžić: Volio bih da i Džeko dođe u Tursku

Bh. kapiten mu idol...

Hadžić: Volio bih da i Džeko dođe u Tursku

Koloniju bh. fudbalera u turskom prvenstvu u zimskom prijelaznom roku proširio je Anel Hadžić.

Bh. reprezentativac je poslije epizode u Sturmu odlučio da prihvati ponudu Eskisehirspora s kojim će do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak, a šansu da pređe u ovaj turski klub imao je i ranije.

"Eskisehirspor je bio uporan da me dovede i za njihov interes sam znao i ranije. Čak prošle godine smo razgovarali, ali do transfera nije došlo. Nije bilo jednostavno donijeti odluku jer se klub bori za opstanak, no ja sam uvjeren da imamo kvalitet i da ćemo uspjeti ostvariti zacrtani cilj", kazao je Anel Hadžić i dodao da nije imao većih problema sa prilagodbom. 

"Saigrači su me zaista odlično prihvatili i sve se družimo. Do sada nije bilo nikakvih problema i osjećam se dobro. U svlačionici vlada pravo jedinstvo i odlična atmosfera. Skoncentrisani smo na predstojeće utakmice." 

Hadžić smatra da će titulu u Turskoj uzeti Bešiktaš. 

"Čini se da je Bešiktaš najbliži tome da sezonu završi na prvoj poziciji. Ipak, meni je draži Fenerbahče jer je u prošlosti nekoliko fudbalera iz BiH nastupalo za taj klub. Zato mi je draži", ističe naš reprezentativac. 

Na pitanje koji fudbaler mu je idol, Hadžić je bez razmišljanja dao odgovor.

"Edin Džeko! Odličan je i zadovoljstvo mi je što dijelimo svlačionicu u reprezentaciji. Volio bih da dođe u Tursku", riječi su Hadžića.

Za kraj dodajmo da je Hadžić ove sezone za Eskisehirspor postigao četiri pogotka i upisao pet asistencija. Prethodno je nastupao za Sturm i Ried.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi