Hafizović: Zrinjski nas je razvalio u svim elementima igre

Hafizović: Zrinjski nas je razvalio u svim elementima igre

Press konferencija nakon sjajne i dosad neviđene utakmice pod Bijelim Brijegom između HŠK Zrinjskog i NK Čelika, prošla je u prijateljskom ozračju.

"Da budem iskren, znali smo i prije gdje i kome dolazimo. Zrinjski ima izvanredan tim, vrhunskog stručnjaka, sve je to meni bilo jasno i prije susreta. Međutim imam ja u ekipi nekoliko finih ofenzivnih igrača, onako, kad se sve poklopi znaju biti neugodni. I eto, posrećilo nam se, izvršili smo pritisak na zadnju liniju Zrinjskog i za pet minuta poveli 2:0. Međutim ovo što sam večeras vidio od svoje obrane, nisam vidio u zadnjih 100 godina, pa ovo je bila strahota! I pored Zrinjskog koji je fantastičan, oni su sami sebi dali tri komada, kao da su se prepali vodstva. Pa i da smo izgubili 3:2, bilo bi nam kao da smo pobijedili, međutim, doživili smo katastrofu. Zrinjski nas je razvalio u svim elementima igre, čestitam kolegi Baki, publici na vrhunskom i gospodskom dočeku. Nemam što drugo da vam kažem osim da ste veliki klub i velika gospoda", izjavio je Kemal Hafizović, šef stručnog stožera Zeničana.

Blaž Slišković je nastavio u sličnom stilu.

"Slušajući svog kolegu prije pet-šest danas, njegove najave o novom, ofenzivnom Čeliku, ja nimalo nisam sumnjao u to, te riječi sam maksimalno ozbiljno shvatio i na to cijeli tjedan upozoravao svoje igrače. Čelik nije onaj Čelik otprije mjesec i pol dana kad su se još vezali i sastavljali, kad su se jedva skupljali za zapisnika. I eto, pored tih upozorenja, desi se onakav pad koncentracije. Kako ćemo? Lako ćemo! E ne može lako... Ipak, trznuli smo se na vrijeme, na vrijeme izjednačili i dali treći gol. Ali naglasio bih, ipak jednom kvalitetnom igrom, nismo srljali, odigravali smo akcije, imali strpljenja. I pored četiri gola imali smo bar još toliko sjajnih šansi. Jedna sjajna, atraktivna utakmica, isplatilo se doći večeras pod Bijeli Brijeg, zaista se imalo što vidjeti. Čelik je mlada ekipa, neiskusna, greške zadnje linije se kažnjavaju. Mi imamo dosta brze i kvalitetne igrače i kaznili smo sve njihove i najmanje greškice. Mom kolegi ostaje još mnogo mukotrpnog radada s ovim timom i ja mu od srca želim sve najbolje. A meni, meni ostaje da radim mnogo na realizaciji,jer ne realizirati onakve šanse, gdje loptu svi vide u mreži, zaista je zabrinjavajuće. Ipak, mislim da smo zasluženo dobili ovu utakmicu i to je najvažnije", rekao je Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi