Hajdarević junak Plavih: Željini juniori za historiju

Velika pobjeda nad Ludogoretsom

Hajdarević junak Plavih: Željini juniori za historiju

Juniori Željezničara su na Grbavici odigrali revanš susret prvog kola UEFA-ine Lige mladih protiv vršnjaka iz Ludogoretsa, i na kraju slavili rezultatom 3:2, te su uspjeli proći u narednu fazu ovog takmičenja.

Nebitno da li se radi o nečijem prvom timu, pionirima ili juniorima kada je nešto kvalitetno ljudi to lako prepoznaju. Navijači Želje su došli da podrže juniore s Grbavice u UEFA Ligi mladih protiv Ludogoreca i vidjeli su uživo budućnost koja obećava, ulijeva nadu. Vidjeli su više za 90 minuta nego za polusezonu prvog tima.

Sjajno su igrači koje vodi Omer Joldić započeli utakmicu. Denis Žerić zaganjao je golmana u 3. minuti i primorao ga na grešku, a Semiru Daciću nije bilo teško ubaciti loptu u praznu mrežu. 

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije gosti su izjednačili preko Ivayla Klimentova iz slobodnog udarca. Početni entuzijazam tako je naglo splasnuo pa se na prvu narednu priliko čekalo do 19. minute kada je Enio Zilić silovito šutirao iz slobodnjaka. Potom je Velić spasio čist gol gostiju, a onda su se redale prilike jedna za drugom.

Uglavnom utakmica je obilovala svime onime što je teško susresti kod premijerligaških profesionalaca. Žerić je nizao po nekoliko igrača, Hajdarević mudro prekidao akcije, uklizavao, ordinirao sredinom, Mujagić bio martinela, odigravao, radio za suigrače.

U jednom trenutku mehanički se probudila Grbavica, a igrači su letjeli terenom. Milina za svakog ljubitelja fudbala.

I u drugom dijelu Željo je nastavio igrati napadački, a Ludogorec je barem upola bio oprezniji. Ipak, bolja igra Plavih krunisana je golom Ajdina Mujagića nakon izvrsnog prodora Eldara Šehića u 54. minuti. I tada je Željo stao. Prepustio je igru Bugarima koji su nakon dvostruke izmjene stigli do izjednačenja i rezultata koji ih je vodio dalje. Za 2:2 je pogodio Milkov u 69. minuti utakmice.

Poslije je igra splasnula, no kada su svi očekivali kraj, Hajdarević u 93. minuti pogađa za 3:2 i neopisivo slavlje na Grbavici.

U narednoj rundi UEFA-ine Lige mladih juniori Željezničara će odmjeriti snage sa zagrebačkom Lokomotivom.

Željezničar - Ludogorets 3:2

ŽELJEZNIČAR: Dujmović, A. Šehić, Zilić, Velić, Beširević, Osmanović, Hajdarević, E. Šehić, Dacić, Žerić, Mujagić.

LUDOGORETS: Naumov, Slavov, Iliev, Ivanov, Yankov, Kovachev, Minchev, Dimitrov, Klimenov, Petrov, Dost, Kovachev.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi