Hajradinović: Makedonija? Nije lako okrenuti leđa BiH

Makedonija želi Hajradinovića

Hajradinović: Makedonija? Nije lako okrenuti leđa BiH

Mladi bh. reprezentativac Haris Hajradinović (22) mogao bi promijeniti sportsko državljanstvo. 

Hajradinović, koji je rođen 1994. godine u Prilepu, svojim ovosezonskim nastupima u Norveškoj je zapao za oko makedonskom selektoru  Igoru Angelovskom i nije isključeno da uskoro promijeni sportsko državljanstvo i prihvati poziv Fudbalskog saveza Makedonije.

Da su uspostavljeni kontakti Hajradinović je potvrdio i za SportSport.ba.

"Cijela priča je počela nakon što me kontaktirao novinar iz Makedonije s pitanjem da li imam pravo nastupa za njih. Bio sam iznenađen, o tome se prethodno nije nikako govorilo, a onda me odjednom kontaktirao selektor Angelovski i pitao da li bi želio igrati za Makedoniju. Navodno, sa mnom ima ozbiljne planove jer prave novi tim i odgovorio sam da mi najprije treba vremena da razmislim o svemu. Nije lako tek tako okrenuti leđa državi koja mi je sve dala u životu", kazao je Hajradinović za SportSport.ba i potom dodao:

"Ovakve odluke se ne donose više puta u životu. Moram dobro razmisliti i odluku ću donijeti nakon što završim kvalifikacije sa mladom selekcijom BiH", dodao je ovaj defanzivac. 

Gent je početkom godine Hajradinovića poslao na posudbu u Haugesund, a to se ispostavilo kao pravi potez. U osam odigranih utakmica Hajradinović je četiri puta bio asistent. 

"Hvala Bogu, za sada ide dobro. Imam minutažu u Haugesundu i sa ljudima iz kluba ću pričati o mom ostanku do kraja sezone. Već su mi ponudili tu opciju", istakao je Hajradinović koji je ranije nastupao za Trencin, Inter Zaprešić, Olimpic i Željezničar (U19). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi