Hajrović: Odluka je bitna za mene i moju budućnost
Foto: EPA

Oglasio se bh. reprezentativac

Hajrović: Odluka je bitna za mene i moju budućnost

Izet Hajrović, bh. reprezentativac i član Eibara, putem svoje Facebook stranice poželio je saigračima iz reprezentacije mnogo sreće u predstojećim utakmicama.

Brojni španski mediji jučer su plasirali informaciju da se Hajrović nije želio odazvati na poziv za odlučujuće kvalifikacijske utakmice protiv Kipra i Velsa, što je ovaj krilni fudbaler demantovao na popularnoj društvenoj mreži. 

"Ovim putem želim da demantujem neke natpise, vezane za mene, koji su se mogli pročitati u medijima. Ja sam dobio poziv za utakmice reprezentacije BiH protiv Velsa i Kipra i na istom sam bio jako sretan. Međutim, selektor Baždarević i ja smo naknadno donijeli zajedničku odluku da ostanem u klubu i da se izborim za svoje mjesto kako bi u budućnosti po zasluzi bio pozvan u naš nacionalni tim. Ista odluka je bitna i za mene i za moju budućnost u reprezentaciji", napisao je Hajrović i potom dodao:

"Želim poželjeti mnogo sreće mojim saigračima, stručnom štabu, navijačima i cijeloj državi u ove dvije utakmice koje nas očekuju i da odemo na Evropsko prvenstvo. Volim te Bosno", poručio je. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored Hajrovića, selektor Baždarević je sa spiska odlučio izostaviti i Riada Bajića iz Konyaspora, te Marina Aničića koji nastupa za kazahstansku Astanu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti