Ofanzivac španskog Eibara uoči utakmica baraža

Hajrović: Plasman na Evropsko prvenstvo bi bio super

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH danas se okuplja u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a među prvima u stalnu bazu stigao je i napadač španskog Eibara Izet Hajrović.

Ovaj 24-godišnji ofanzivac reprezentacije BiH najavio je utakmice odluke naše reprezentacije protiv Republike Irske.

"Imamo dobre šanse protiv Irske. Mislim da nam je ova prva utakmica bitnija nego druga, jer ako odigramo u petak dobro i ostvarimo prednost onda mislim da imamo šanse da prođemo. Ipak, znamo da neće bit lako, Irci imaju dobru ekipu, dobili su Njemačku, te zato moramo paziti kako igramo. Moramo igrati ofanzivno i napasti ih. Igraju se dvije utakmice, dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo izaći kao pobjednici", nada se Hajrović.

Uprkos maloj minutaži u klubu, selektor mu vjeruje i pozvao ga je ponovo u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja sam spreman. Nisam igrao posljednjih sedam utakmica i svakako da to nije lagana situacija. Ali, raduje me što selektor vjeruje u mene. Jako sam mu zahvalan na tome, a ako dobijem priliku da igram ja ću je iskoristiti. Obaveza svih igrača je da se bore, da ostvarimo prolaz i plasman na Evropsko prvenstvo. Plasman bi bio super za nas nakon što smo otišli na Svjetsko prvenstvo. Osim toga, on ne bi bio dobar samo za nas nego i za državu", kazao je Hajrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.