Hajrovićevi golovi za utjehu u kišnom Talinu

Minimalna pobjeda

Hajrovićevi golovi za utjehu u kišnom Talinu

E. Škorić

Bh. reprezentacija je u posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo slavila u Talinu protiv Estonije s 2:1.

Poraz od Belgije na Grbavici ugasio je sve nade, te je selektor Mehmed Baždarević večeras mogao da pruži šansu igračima koji su manje igrali u ovim kvalifikacijama, pa je tako i Edin Džeko svoju šansu čekao s klupe, dok je kapitensku traku ponio Vedad Ibišević, koji se vjerovatno i oprašta od nacionalnog tima.

Susret u kišnom Talinu nije bio baš gledljiv, mada su postignuta tri gola i na kraju su naši momci došli do pobjede i kakve-takve utjehe.

Ništa zanimljivo se nije desilo na početku meča, tek je u 14. minuti on prekinut jer su bh. navijači ubacili baklje u teren. Nakon nekoliko minuta prekida, meč je nastavljen. 

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Vedad Ibišević, kada je u 38. minuti izašao sam na  gol Estonaca, no pucao je ravno u golmana nakon što je shvatio da nije u ofsajd poziciji.  Odmah u narednom napadu stopostotna šansa za Estonce, ali Zenjov je promašio prazan gol.

Na samom otvaranju drugog dijela naša reprezentacija je uspjela da povede. Izet Hajrović je izašao sam na gol Estonije, a onda sigurno pogodio za 1:0. 

Kodro je u 71. minuti imao dobru šansu, ali je estonski golman zaustavio njegov udarac. Kada nismo iskoristili svoju šansu, Estonci su to kaznili, pa je Antonov u 75. minuti pogodio za 1:1. Hajrović je bio raspoložen, pa je u 84. minuti zabio za pobjedu našeg nacionalnog tima.

Što se naše grupe tiče, Grci su ovjerili baraž sigurnom pobjedom nad Gibraltarom (4:0), dok je Belgija u Briselu nadigral Kipar sa 4:0. Nama ostaje da putem TV-a pratimo mečeve iz Rusije, uz nadu da ćemo se do idućeg većeg takmičenja ipak popraviti.

Estonija - BiH 1:2 (Antonov 75/ Hajrović 48, 84)

Estonija: Aksalu, Teniste, Baranov, Mets, Klavan, Pikk, Zenjov, Kait, Antonov, Luts, Anier

BiH: Begović, Cocalić, Sušić, Kolašinac, Cimirot, Ibišević, Medunjanin, Krunić, Zukanović, Kodro, Hajrović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi