Halilhodžić: Nismo izvukli pouke iz rata

Trener Dinama razočaran

Halilhodžić: Nismo izvukli pouke iz rata

Suspenzija NS BiH pogodila je i trenera Dinama Vahida Halilhodžića, koji je rekao da je razočaran, jer je sport kojim se bavi i od kojeg živi još jednom bio žrtva politike.

"Razočaran sam. Očito nismo uzeli pouku iz rata. Žao mi je što se sport od kojeg živim upotrebljava u političke svrhe. Razočaran sam količinom tvrdoglavosti, ali se nadam kako ima dovoljno pozitivne energije da se riješe nesuglasice. Imaju uvjete Uefe i Fife i trebalo bi sve biti jasno", kaže naš stručnjak na klupi Dinama.

"Pa gledao sam nedavno kriket utakmicu između Paksitana i Kine koju je na televiziji pratilo milijardu ljudi. Vidim da su oba ministra na utakmici, a zemlje su tri puta ratovale. To je pravi primjer, ali u BiH neki ljudi očito žele svoje političke ambicije riješiti preko sporta", ogorčen je Vaha.

Vahid Halilhodžić je dodao da mu je žao navijača, posebno nakon onakve atmosfere kojoj je svjedočio u Zenici na utakmici protiv Rumunije prošle subote.

"Žao mi je svih tih ljudi, posebno nakon pobjede u Zenici. Nadam se kako će Uefa i Fifa ostati dosljedne svojim principima", rekao je Vahid Halilhodžić za Jutarnji list.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.