Handžić: Borit ćemo se do kraja

Nije u potpunosti zadovoljan polusezonom

Handžić: Borit ćemo se do kraja

Kenan Handžić, veznjak Sarajeva, u razgovoru za naš portal ističe da nije u potpunosti zadovoljan jesenjim dijelom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a također se osvrnuo i na odlazak Jiržija Plišeka sa klupe bordo tima.

Sarajevo je jesenji dio prvenstva Bosne i Hercegovine završilo na trećem mjestu, sa šest bodova iza prvoplasiranog Željezničara. Handžić kaže da će biti veoma teško doći do titule, dok ističe da izlazak u Evropu ne bi trebao doći u pitanje.

"Imali smo veoma dobar početak sezone, ali nismo uspjeli zadržati kontinuitet dobrih igara. To nas je koštalo i završili smo na trećem mjestu. Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan, jer smo morali napraviti bolji rezultat", rekao je Handžić u razgovoru za SportSport.ba.

"Sigurno, bit će veoma teško doći do titule. Imamo zaostatak od šest bodova. A što se tiče Evrope, ona ne bi trebala doći u pitanje. Prošle sezone smo bili treći nakon jesenjeg dijela, a na kraju smo završili na drugom mjestu. Dakle, sve je moguće. Dok god postoje bilo kakve šanse za titulu mi ćemo se boriti i nećemo odustajati", dodao je veznjak, koji je pod vodstvom Mirze Varešanovića nosio kapitensku traku.

Jirži Plišek u drugom dijelu sezone neće voditi ekipu Sarajeva. Češki stručnjak napustio je Koševo zbog porodičnih problema, a spominje se povratak Husrefa Musemića na klubu bordo tima.

"Bit će sigurno teško zbog odlaska Plišeka, jer taman smo se počeli navikavati na njegov rad. Rezultat njegovog rada se nije mogao odmah vidjeti. Ko god da dođe bit će mu teško da se navikne. Vjerovatno će biti i promjena u igračkom kadru. Međutim, pauza je duga, tako da ima vremena da se sve to ukopi i nadam se da će na kraju ispasti sve najbolje", rekao je 20-godišnji veznjak Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.