Handžić: Ne trebamo gledati ko je trener

Pripreme u Fojnici protiču veoma dobro

Handžić: Ne trebamo gledati ko je trener

Sarajevo se nalazi u Fojnici gdje se priprema za evropske nastupe. Kenan Handžić, kapiten bordo tima, ističe kako su uslovi veoma dobri, a osvrnuo se i na imenovanje novog trenera, te utakmicu protiv Orebra.

Pripreme u Fojnici protiču veoma dobro, a jedino negativno što se desilo do sada su povrede mladih veznjaka Ajdina Nuhića i Naila Šehovića.

"Super je sve u Fojnici. Od apartmana, bazena, terena... sve je odlično. Zaista imamo veoma dobre uslove. Povrede Šehovića i Nuhića su nam malo sve to pokvarile, ali nastavljamo sa dobrim radom", rekao je Handžić za SportSport.ba.

Jirži Plišek novi je trener Sarajeva, a češki stručnjak danas će se priključiti timu u Fojnici. Kapiten bordo tima kaže kako se ne treba osvrtati na to ko je trener, već se skoncentrisati samo na igru.

"Ne trebamo gledati na to ko će nas voditi. Na ekipi je da radi i igra, ne trebamo se na to osvrtati. Sa bivšim šefom smo izborili Evropu i sada sa novim cilj nam je da tu ostvarimo što bolji rezultat", ističe kapiten tima sa Koševa.

Sarajevo će u okviru drugog pretkola Evropske lige igrati protiv švedskog Orebra. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine smatra da je prednost što se prva utakmica igra u Švedskoj i vjeruje u prolaz dalje.

"Priča se dosta o Orebru na pripremama. Bitno je da u gostima igramo prvu utakmicu. Sigurno tako imamo veće šanse, nego da je obratno. Kada smo prije dvije godine mogli proći Helsingborg, zašto ne bi mogli i Orebro?!", kaže Handžić, te dodaje:

"Čitao sam izjavu Gerzića kada je rekao da očekuje da će biti veliki broj naših navijača. Naravno, očekujem i ja to. Sarajevo je institucija, najveći klub u Bosni i Hercegovini. Tako da nema navijače samo u našoj zemlji".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.