Handžić: Nemamo prava na kiks, Sloboda mora pasti

Fudbaler Olimpica pred Slobodu

Handžić: Nemamo prava na kiks, Sloboda mora pasti

Ovog je vikenda na rasporedu 26. kolo BH Telecom Premijer lige BiH, a Olimpic će na domaćem terenu dočekati tuzlansku Slobodu. 

Najmlađi sarajevski premijerligaš je u nezavidnoj situaciji na tabeli i do kraja sezone će voditi grčevitu borbu za opstanak, a da je pobjeda nad Slobodom imperativ za Olimpic svjestan je i prvotimac Kenan Handžić.

"Očekuje nas jako teška utakmica, ali i isto toliko bitna. Više nemamo prava na kiks i moramo osvojiti maksimalan broj bodova do kraja sezone, tako da je pobjeda nad Slobodom imperativ. Na terenu ćemo dati maksimum kako bi ostvarili zacrtani cilj", kazao nam je Kenan Handžić na početku razgovora.

On smatra da je za Olimpic pozitivno što je Sloboda prošla u finale Kupa BiH.

"Gledao sam sinoć utakmicu između Slobode i Željezničara. Nema šta, Sloboda je zasluženo prošla dalje i tokom čitave sezone igra dobro, a mislim da je njihov uspjeh dobra stvar i za nas. Da nisu prošli Željezničar morali bi po svaku cijenu nas pobijediti i sada će sigurno biti i malo umorni. Morat ćemo to iskoristiti", ističe vezista Olimpica. 

Handžić je kao najveće opasnosti izdvojio nekoliko fudbalera iz Slobode.

"Mislim da ovaj put Zeba neće igrati zbog kartona, ali bez obzira Sloboda ima još kvalitetnih igrača. Po meni će najveću opasnost predstavljati Veselinović, Ahmetović i Sarić", kaže Handžić.

Na kraju se osvrnuo i na imenovanje Faika Kolara na mjesto trenera.

"Sa Kolarom sarađujem već drugi put i svaki trener ima nešto svoje. Nadam se iskreno da će njegov dolazak utjecati pozitivno na ekipu, a mi igrači ćemo davati sve od sebe da pokažemo da Olimpic zaslužuje i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH", zaključio je Handžić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi