Handžić: Nismo imali sreće u prvom dijelu

Borac savladao Sarajevo sa 2:0 u Banjoj Luci

Handžić: Nismo imali sreće u prvom dijelu

Borac je jučer u okviru posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige savladao Sarajevo sa 2:0 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci i tako se pred zimsku pauzu bodovno poravnao sa bordo timom.

Banjalučani su u četiri dana dva puta bili kobni za bordo tim. Borac je prvo izbacio Sarajevo iz Kupa Bosne i Hercegovine, a zatim savladao ga u okviru Premijer lige i time mu umanjio šanse za titulu.

Kenan Handžić, veznjak tima sa sa Koševa ističe da Sarajevo nije imalo sreće u prvom poluvremenu, baš kao i u susretu Kupa. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je optimista. Vjeruje da bordo tim može napraviti dosta u drugom dijelu sezone.

"Jednostavno, nismo imali sreće u prvom poluvremenu, baš kao i u utakmici Kupa. Bili smo bolji prvo poluvrijeme. Odlično smo ušli u utakmicu, ali nismo iskoristili svoje prilike, a protivnik jeste", rekao je Handžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Veznjak Sarajeva imao je veliku priliku pri rezultatu 0:0 u 31. minuti. Emir Obuća nesebično je uposlio Handžića, koji je šutirao ravno u Asmira Avdukića.

"Propustio sam veliku priliku. Da sam pogodio tada utakmica bi krenula drugim tokom", ističe Handžić, koji je optimista i nada se dobrom rezultatu  u nastavku sezone.

"Nikad se ne zna. Još uvijek se može svašta desiti s obzirom da ima još 15 utakmica do kraja sezone. Sve je moguće. To smo dokazali i prošle sezone kada smo završili na drugom mjestu", dodao je za kraj razgovora nekadašnji kapiten bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.