Handžić: Ostaje veliki žal, ali smo ponosni jer rastemo

Fudbaler Olimpica nakon ispadanja iz Evrope

Handžić: Ostaje veliki žal, ali smo ponosni jer rastemo

Olimpic je u svom premijernom izlasku u Evropu pokazao da je tim koji posjeduje kvalitet. Vukovi nisu imali sreće pa su svoj nastup završili već u 1. pretkolu, ali daleko od toga da je njihov nastup bio razočaravajući.

Kenan Handžić je jedan od fudbalera koji već neko vrijeme čini okosnicu tima sa Otoke. Vezni fudbaler Olimpica je dan nakon utakmice u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da ga je ispadanje od slovačkog kluba istinski pogodilo.

"Meni je, baš kao i svim mojim saigračima, jako žao što smo ispali iz Evrope. Ispali smo na čudan način, jer smo u obje ekipe bili dosta bolji tim kada se sve sabere. Svi koji su gledali naše utakmice, posebno ovu u Slovačkoj, mogli su vidjeti da je Olimpic bio bolji tim. Ostaje nam veliki žal, ali u neku ruku nam je lakše kada znamo da smo dali sve od sebe", rekao je Kenan Handžić, koji je potom dodao:

"Olimpic je najviše izgubio na finansijskom polju. Prolazak u naredno kolo značio bi mnogo za naš klub, iz više razloga. Ovaj neuspjeh na nas igrače neće ostaviti traga na terenu, jer već slijede novi izazovi. Čestitam i zahvaljujem se svima, jer smo zaista dali svoj maksimum. Život ide dalje. Ovaj ekipa raste, velika većina igrača koji su u prošloj sezoni osvojili Kup BiH je ostala na okupu i to je velika stvar. Ništa se ne može postići bez kontinuiteta, a naš je cilj nastaviti ovako jer smo na pravom putu".

Olimpic je danas doznao i raspored za novu sezonu u Premijer ligi, a Kenan Handžić je ukratko prokomentarisao uvodnih nekoliko kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već na startu ćemo imati teške ispite u prva dva kola. U prvom kolu gostujemo Zrinjskom koji je, baš poput nas, nesretno ispao iz Evrope. Zatim slijedi domaći susret sa Čelikom, koji također nije naivna ekipa. Vidjet ćemo, sa svima se mora igrati prije ili kasnije. Želimo odigrati još jednu dobru sezonu", rekao je za kraj vezni fudbaler Olimpica, koji je u svojoj karijeri nastupao i za Sarajevo.

.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.