Handžić: Vaduz je idalna sredina za mlade igrače

Napadač Vaduza, lidera Challenge lige Švicarske

Handžić: Vaduz je idalna sredina za mlade igrače

Dres Rudara iz Prijedora Haris Handžić ljetos je zamijenio dresom Vaduza, kluba iz Lihtenštajna koji se sa uspjehom takmiči u švicarskoj Challenge ligi. 

Vaduz je nakon prvog dijela sezone lider i klub sa najvećim izgledima da naredne sezone zaigra u elitnom švicarskom rangu.

„Ekipa se ljetos adekvatno pojačala i pred nas je postavljen samo jedan cilj, a to je prvo mjesto i plasman u Super ligu. Za sad smo na pravom putu, igrali smo odlično tokom jeseni, što ćemo nadam se ponoviti i na proljeće. Svi u klubu čvrsto vjerujemo da ćemo sezonu završiti na prvom mjestu,“ kaže Handžić koji je nastupio na četrnaest utakmica jesenas.

„Zadovoljan sam formom, ali i svojim napretkom od dolaska u Vaduz. Mislim da su i liga i klub pogodni za mlade igrače željne dokazivanja. Još uvijek se nisam izborio za mjesto startera obzirom da je konkurencija velika, ali se ne brinem. Siguran sam da će uskoro doći moje vrijeme,“ dodao je Handžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.