Hasagić: Sarajevo je mnogo jače, ali Željo može iznenaditi

Bivši golman Željezničara za SportSport.ba

Hasagić: Sarajevo je mnogo jače, ali Željo može iznenaditi

Sarajevo i Željezničar sutra će u sklopu 28. kola odmjeriti snage na stadionu "Asim Ferhatović-Hase", a o najvećem bosanskohercegovačkom derbiju razgovarali smo i sa bivšim golmanom bh. reprezentacije, Kenanom Hasagićem. 

Hasagić je tokom karijere tri godine nosio dres Željezničara, pa stoga nije upitno kome ide podrška pred sutrašnji derbi. 

"Iskreno, u posljednje vrijeme ne pratim mnogo naše prvenstvo. Koliko sam čuo, Sarajevo je u ovom trenutku mnogo stabilnije i jače, ali ja prednost dajem Željezničaru", kaže Hasagić za SportSport.ba, te dodaje:

"Na Grbavici sam proveo jedan lijep period u svojoj karijeri i to su osjećaji koji se ne mogu izbrisati. Volio bih da Željezničar sutra iznenadi, pogotovo jer će ovaj derbi odlučiti prvaka BiH", zaključio je Hasagić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Hasagić je na Grbavicu dospio 2001. godine iz turskog Altaya i navijače Željezničara uspio je oduševiti već na debiju. Zahvaljujući fantastičnim intervencijama bio je jedan od najzaslužnijih za veliku gostujuću pobjedu nad Lilestromom u Ligi prvaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.