Hasančić: Igramo najbolji fudbal u ovom uzrastu

Trener kadeta Akademije FK Sarajevo

Hasančić: Igramo najbolji fudbal u ovom uzrastu

S. Mlaćo

Kadeti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo jučer su pobjedom protiv Olimpika osigurali treći, uzastopni naslov prvaka BiH.

Bordo dječaci odigrali su jednu sjajnu sezonu, a jučerašnjom pobjedom, rezultatom 6:0 na gostujućem terenu, potvrdili su još jednom svoj kvalitet.

O šampionskoj sezoni, za fksarajevo.ba  govorio je Admir Hasančić, trener kadeta Akademije FK Sarajevo, koji je na početku razgovora prenio svoje utiske poslije jučerašnje pobjede.

“Momci su jučer znali šta im donosi utakmica. Naši dječaci su radili jako dobro tokom čitave sezone i sav taj trud i rad jučer je došao na naplatu. Ušli su jako motivisano u utakmicu i već su u prvom poluvremenu rješili pitanje pobjednika, odnosno pitanje kome pripada ovogodišnji šampionski pehar.”, rekao je Hasančić, dodavši:

“Kada sagledamo čitavo prvenstvo, smatram da smo zasluženo na kraju završili kao prvi. Igramo najbolji fudbal u ovom uzrastu, bili smo na prvom mjestu, te smo imali jedan loš period, iz kojeg smo se uspjeli vratiti. Momci su pokazali da zaslužuju biti dio FK Sarajevo, da imaju smisla, talenta i da mogu dobro igrati.”

Kadeti Bordo kluba, šampionsku titulu su osvojili uz sjajan učinak od 102 postignuta i svega 13 primljenih golova u sezoni.

“Preferiramo napadačku igru, posjed na protivničkoj polovini. Ekipa dosta radi na tranziciji, pravimo visok pritisak i skupila se grupa momaka, koja posjeduje motoriku i kombinatoriku. Statistika to najbolje pokazuje. U toku sezone smo igrali i dosta međunarodnih utakmica, gdje bih istakao naše učešće na turniru u Mađarskoj. Ovog proljeća smo ostvarili tri pobjede u konkurenciji vrhunskih ekipa poput Ferencvaroša ili Sparte iz Praga. Pokazali smo da se možemo nositit sa takvim protivnicima, što se preslikalo na prvenstvo.”, rekao je Hasančić.

Trener borda kadeta, ovogodišnji uspjeh pripisuje čitavom kolektivu klupske Akademije.

“Jesenji dio prvenstva, sa kadetima je radio Dženan Uščuplić, a veliki broj dječaka dolazi iz našeg pionirskog uzrasta. Dakle, naša kadetska generacija je spoj svih trenera u Akademiji, jer svi težimo istoj zamisli igre, imamo isti projekat i koncept rada. Nije slučajnost, da naši kadeti tri godine uzastopno osvoje titulu prvaka države.”, kazao je Hasančić.

Kako kaže, već je formirana kadetska ekipa Akademije FK Sarajevo za narednu sezonu.

“U ovoj generaciji imamo dosta reprezentativaca. Tri naša dječaka su standardni kadetski reprezentativci, igrali su kvalifikacije i završinicu prvenstva, a već u generacijama 2001. i 2002. imamo reprezentativaca i ekipu, koja je spremna za predstojeću sezonu.”, dodao je Hasančić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi