Hasanović donio važnu pobjedu Cvikinom Dalianu

19. kolo druge kineske lige

Hasanović donio važnu pobjedu Cvikinom Dalianu

D. Rakanović

Fudbaleri Daliana Transcenda pobijedili su na gostovanju ekipu Hangzhoua Greentowna sa 1:0 u okviru 19. kola druge kineske lige. 

Odlučujući pogodak za ekipu koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Rusmir Cviko postigao je nekadašnji fudbaler Željezničara Eldar Hasanović u 48. minutu susreta.

Dalian je tako ubilježio prvu pobjedu u zadnjih sedam utakmica. Posljednji put su Cvikini izabranici trijumfovali protiv Zhejianga Yitenga 27. maja, a od tada su uspjeli osvojiti samo dva boda. 

Hasanoviću je ovo drugi pogodak u dresu kineskog kluba u koji je stigao krajem prošlog mjeseca.

Dalian Transcend se trenutno nalazi na devetoj poziciji sa 22 boda uz utakmicu manje, dok je Hangzhou na 12. mjestu sa 19 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi