Veznjak Željezničara

Hasanović: Na ovom terenu i Barca bi imala problema

Suspenzijom Tomislava Tomića, Eldar Hasanović, će sasvim sigurno biti fudbaler koji će nositi teret veznog reda Željezničara na svojim leđima. 

Najiskusniji veznjak Plavih kaže kako on i njegovi saigrači u duel sa gradskim rivalom ulaze sa velikom željom i elanom, nakon dugih priprema.

"U nastavak sezone ulazimo puni elana, želje i spremni. Prva utakmcia kao i svaka bude malo varljiva. Mi imamo veliku želju za pobjedom, koja bi nas približila našem cilju koji je zacrtan na početku sezone", rekao je Hasanović.

Vezni fudbaler Plavih koji je u prvom dijelu sezone bio jedan od najstandardnijih u postavi kod Admira Adžema, ne boji se ni odgovornosti koju će nositi i kod novog šefa stručnog štaba.

"Svaki trener ima svoju filozofiju, a na nama igračima je da je sprovedemo u djelo. U susretu protiv Bratstva i Barca bi imala problem da čuva loptu, travnjak je bio loš, ali smo uprkos tome u pojedinim trenucima utakmice uspijevali imati većinski posjed lopte", istakao je fudbaler Željezničara, te dodao:

"Kako se teren 'pokvario' tako smo i mi promijenili stil igre. Nadam se da ćemo u susretu sa Olimpicom na vrijeme postići gol koji će nam biti jako bitan. 

Hasanović kaže kako je Tomićevom suspenzijom postalo prirodno da dio odgovornosti koju je nosio njegov saigrač sada pređe na njega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prirodno je da se sada od mene malo više očekuje. Imam dosta utakmica u nogama. Ja sam tu da usmjerim mlađe igrače, da i oni pokažu svoj maksimum", kaže Hasanović, a na kraju se i sam osvrnuo na promjene koje su se desile u timu:

"Desile su se promjene, nema Tomića i nekih igrača sa početka sezone. Na nama je da se prilagodimo, a na mladim igračima koji su čekali šansu da se dokažu".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije