Održana press konferencija pred 23. Hasetov memorijal

"Hasetova ruka je uvijek bila ispružena onima kojima treba"

SportSport.ba

Ovog vikenda će se održati 23. po redu memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na Asima Ferhatovića Haseta.

Turnir će biti odigran u znak sjećanja na najveću legendu FK Sarajevo, a na memorijalu će pored tima sa Koševa nastupati još FK Vratnik, NK Čelik, FK Sloboda, FK Velež, FK Mladost, FK Željezničar i ekipa Wienna Valzer. 

Tim povodim upriličena je press konferencija, na kojoj su se pripadnicima sedme sile obratili Jusuf Pušina, Fuad Muzurović, Dženan Uščuplić i Ibrahim Hadžibajrić.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo biti predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira, jer Asim Ferhatović Hase nije samo sportska ličnost. On je čovjek čija je ruka uvijek bila ispružena onim koja je bila potrebna. Cilj nam je da ovaj turnir postane prepoznatljiv, a FK Vratnik i FK Sarajevo su spremni da odgovore svim zahtjevima ovog turnira. Mi kao organizatori imamo zadaću da sve protekne u fer i sportskoj borbi. Poruka svim građanima BiH je da žive kao što je živio Asim Ferhatović Hase", rekao je između ostalog Jusuf Pušina.

Vidi video!

"Mislim da smo uspjeli podići ovaj turnir na jedan veći nivo nego što je to bio slučaj ranije. Opština Stari grad će svake godine davati podršku Hasetovom turniru. Čast mi je što sam načelnik opštine u kojoj je Hase odrastao", riječi su načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Vidi video!

"Želim da ovaj turnir prođe u najboljem redu. Vjerujem da će Hase dobiti svoj turnir i na velikom terenu i drago mi je što će ta ideja krenuti u realizaciju. Imao sam zadovoljstvo da budem akter utakmica na kojim je nastupio Asim Ferhatović Hase, i to je nešto što se ne zaboravlja. Ponosan sam na period koji sam proveo sa njim, znam koliku mi je dao podršku i na tome ću mu biti vječno zahvalan", izjavio je Fuad Muzurović.

Vidi video!

"Za mene je Asim Ferhatović Hase jedna velika legenda, a koliko vidim u ovoj sali ima još velikih ljudi i legendi. Mogu reći da je meni pripala čast da vodim ekipu Sarajeva na ovom tradicionalnom turniru. Dat ćemo sve od sebe da se prije svega ponašamo kvalitetno na terenu, a rezultat je u drugom planu, iako ćemo se potruditi da budemo što bolji", rekao je Dženan Uščuplić.

Prvi dan turnira na rasporedu je u subotu 26. decembra. Grupu A će činiti: FK Slavija, FK Vratnik, FC Wienna Valzer i NK Čelik, dok će u grupi B biti: FK Sarajevo, FK Mladost, FK Sloboda i FK Željezničar.  

Vječiti rivali FK Sarajevo i FK Željezničar svoju utakmicu odigrati u subotu s početkom u 10:00 sati, dok je finalna utakmica na rasporedu u nedjelju, 27. decembra, u 17:30 sati. Vrijedi spomenuti i to da će veterani FK Sarajevo i FK Željezničar odigrati revijalnu utakmicu u 15:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.