Haskić: Sa Žilinom želim osvojiti titulu
FOTO: MŠK Žilina

Bivši napadač Budućnosti i Sarajeva

Haskić: Sa Žilinom želim osvojiti titulu

S. Mlaćo

Jučerašnji duel 17. kola slovačke Fortuna lige između Žiline i Michalovca (7:1), sa dva pogotka i jednom asistencijom obilježio je bivši napadač banovićke Budućnosti i Sarajeva Nermin Haskić.

Haskić je bio nezaustavljiv te je sa pravom ponio epitet igrača utakmice. Dan nakon utakmice Haskić je govorio za SportSport.ba.

"Na početku sezone to baš i nije bilo dobro. Prošlu sezonu sam se povrijedio u zadnjoj utakmici, te tri mjeseca nisam trenirao i na moje mjesto je stigao igrač koji je igrao dobro i davao golove. Morao sam da sačekam svoju šansu, oporavio sam se i borio za minutažu. Zadnjih pet utakmica sam igrao od početka, dao pet pogodaka i upisao tri asistencije,  a posljednja utakmica je potvrdila da sam vratio formu i da mogu da žalim što je kraj prvog dijela", kazao je 27-godišnji napadač na počeku razgovora za naš portal.

Žilina prošle sezone nije bila ona prava, ali sada je situacija mnogo drugačija. Dvanaest bodova od drugoplasirane Podbrezove sigurno može radovati njene navijače.

"Nismo mijenjali ekipu, ali promijenio se pristup igrača i htjeli smo se opravdati za lošu sezonu. Ispalo je idealno za nas, dominiramo i veoma smo blizu tituli, iako je 14 kola do kraja", ističe Haskić.

Dobre igre sigurno ne prolaze nepaženo kod interesanata, ali bh. internacionalac za sada ne razmišlja o odlasku.

"Volio bih ostati i osvojiti ligu. U kupu smo u četvrfinalu, a sa ovakvom formom kakvu trenutno Žilina ima velike su vjerovatnoće da uzmemo duplu krunu. U fudbalu se nikad ne zna, te bih ja te stvari ipak ostavio svom menadžeru Edi Kurtagiću koji odlično radi svoj posao", jasan je nogomeaš koji je u Slovačkoj još nosio i dres Košica.

Iz Banovića, gdje je i ponikao, stigao je u Sarajevo. Na Koševu je proveo samo jednu sezonu, međutim, nije redovno prate nogomet u našoj zemlji.

"Naravno da pratim. Žao mi je kad vidim kakvi su uslovi u Slovačkoj i kod nas. Velika je razlika  u terenima jer ovdje sve ekipe u Prvoj ligi moraju imati grijanje ispod terenai reflektore, a mi u BiH smo veoma daleko od toga. Ja mislim da imamo u BiH kvalitetne igrače, a naravno najveće simpatije imam prema FK Sarajevo. Bilo je lijepih i teških situacija u Sarajevu, ali ja pamtim samo one pozitivne", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac Žiline Nermin Haskić. 

Haskić je ove sezone u Žilini upisao osam nastupa, te dodao pet pogodaka i tri asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi