Haskić: Sve osim tri boda bilo bi neuspjeh

Trener FK Vitez pred derbi sa Krajinom

Haskić: Sve osim tri boda bilo bi neuspjeh

S. Mlaćo

U danima vikenda igraju se susreti 8. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a najzanimljive će svakako biti u Vitezu gdje će domaći FK Vitez ugostiti Krajinu iz Cazina. 

Radi se o dva tima koji pretenduje na prvo mjesto i plasman u Prvu ligu Federacije, a blaga prednost je na strani domaće ekipe koja trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli.

 "Atmosfera među igračima je odlična. Pauzu u prvenstvu smo iskoristili za jednu detaljnu analizu te osvježili ekipu, tako da u susretu protiv Krajine ulazimo maksimalno motivisani i sve osim osvajanja tri boda bilo bi neuspjeh. Svi igrači osim Admira Šiša koji odrađuje kaznu zbog kartona su na raspolaganju", kazao je za SportSport.ba trener FK Vitez Šaban Haskić.

Krajina, Vitez i Iskra tri su tima koji svi vide u borbi za prvo mjesto.

"Uz pobrojane ekipe ne treba zaboraviti  ekipu Busovače koja ima jako dobre igrače i odličnog trenera mog prijatelja Olivera Vujicu. Imaju tu i ekipe Radnika, Krajišnika, Ključa, Sloge koji se mogu ravnopravno nositi sa gore pomenutim ekipama", dodao je Haskić.

Meč između FK Vitez i FK Krajina Cazin igra se u subotu sa početkom u 15 sati, a pravdu će dijeliti  Haris Poprženović iz Travnika, sa svojim pomoćnicima Alenom Velićem i Adisom Durakovićem, oba iz Bugojna. Delegat je Muhamed Huzbašić iz Fojnice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi