Haskić: U Kladušu putujemo puni optimizma

Nogometaš FK Vitez pred meč

Haskić: U Kladušu putujemo puni optimizma

S. Mlaćo

Još četiri kola ostala su do kraja sezone u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad, a nogometaši FK Vitez na četvrtom su mjestu sa 23 osvojena boda, četiri manje od prvoplasirane Iskre.

Iako je teško očekivati da mogu izboriti prvo mjesto, Vitežani se definitivno mogu pohvaliti da su u prvoj utakmici drugog dijela sezone savladali upravo lidera Iskru (1:0), a jedan od najboljih pojedinaca u ovoj sezoni je  mladi Ammar Haskić, koji je pogotkom protiv Vlašića u prošlom kolu donio svom timu vrijedna tri boda.

"Ove sezone sam se ustalio u prvi tim FK Vitez i mogu slobodno reći da sam jako zadovoljan svojim igrama. Imam 17 godina, a ove sezone sam postigao pet pogodaka  te dodao par asistencija. Naš cilj je sezonu završiti među prve tri ekipe", priča za naš portal mladi nogometaš FK Vitez koji se dotakao i narednih utakmica svog tima.

"U subotu gostujemo ekipi Krajišnika iz Velike Kladuše  koja ima dobru ekipu, ali nalaze se u rezultatskoj krizi. U Veliku Kladušu idemo puni optimizma, a svi igraču su na raspolaganju treneru Šabanu Haskiću. Nakon Krajišnika dolazi nam Borac iz izačića gdje ćemo učiniti sve da se revanširamo za poraz iz prvog dijela sezone, te onda imamo još susret sa Vitezom iz Bužima i derbi sa Krajinom iz Cazina. Naravno, protiv Krajine bodovi ostaju u Vitezu, dodao je Ammar Haskić, član federalnog drugoligaša FK Vitez iz istoimenog grada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi